Dakisolatie

Roofinsulation l6pgii

Hoe werkt dakisolatie?

Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, want warmte stijgt van nature op. Dakisolatie is daarom de maatregel die het meeste energie bespaart. Door het dak of de zoldervloer van isolatie te voorzien, bespaart u flink op de energiekosten. Ook zorgt het voor meer comfort in huis. In de winter blijft uw woning warmer, en in de zomer houdt dakisolatie de warmte buiten.

Met dakisolatie kunt u wel 20 tot 40 procent op uw gasrekening besparen. Dit is afhankelijk van het type woning, uw stookgedrag, en het isolatiemateriaal wat wordt aangebracht. Zowel platte als schuine daken kunnen geïsoleerd worden. Schuine daken kunnen vanaf de binnenzijde of vanaf de buitenzijde worden geïsoleerd. Vanaf de buitenzijde heeft de voorkeur, omdat hierbij een mooie egale laag wordt aangebracht. Bij platte daken heeft isoleren vanaf de buitenzijde ook de voorkeur. Dit omdat vanaf de binnenzijde isoleren voor vochtproblemen kan zorgen. Gebruikt u de ruimte onder het dak als slaap- of werkkamer? Dan is het in de zomer een stuk koeler wanneer uw dak geïsoleerd is.

Is uw dakbedekking aan vervanging toe?

Dan is dit een heel slim moment om uw dak meteen goed te laten isoleren vanaf de buitenzijde.

Heeft u een zolder die u niet gebruikt?

Gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Dan is het interessant om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Bij een massieve zoldervloer brengt u een laag isolatiemateriaal bovenop de vloer aan. Als er ruimte is tussen de zoldervloerbalken, plaatst u daartussen isolatiemateriaal.

dakisolatie vergelijken 1024 768 dxw17m

Welke typen dakisolatie zijn er?

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Reinier vsyht2

Isolatiesubsidie

  • Ontvang tot 30% subsidie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Bekijk subsidie
Theodoor fzfzvz

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Irma Theodoor Angela a0ycla