Ga direct naar hoofdcontent

Woning verbeteringen

Een overzicht van maatregelen

De voordelen van het verduurzamen van uw woning

Er zijn verschillende maatregelen waarmee u uw woning kunt verduurzamen. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten maatregelen. En die maatregelen hebben veel voordelen voor u:

  • U gebruikt minder gas en elektriciteit;

  • Uw energierekening gaat omlaag;

  • U stoot minder CO2 uit, dat is goed voor het milieu;

  • Uw woning wordt comfortabeler;

  • Een prettig binnenklimaat, dat is goed voor uw gezondheid;

  • Een hoger energielabel;

  • De woningwaarde stijgt.

Combineer slim de gewenste maatregelen

Verduurzamen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met kleine maatregelen verlaagt u uw energieverbruik al flink en u kunt er vandaag nog mee aan de slag. Isolatie en ventilatie kunnen altijd, wat de warmte-oplossing in uw wijk ook wordt in de toekomst. Maar bij sommige maatregelen is het wel slim om ze op een natuurlijk moment uit te voeren. Bijvoorbeeld: als de kozijnen geschilderd moeten worden is dat een mooi moment om ook direct isolerend glas te nemen.

Overstap naar duurzame warmte

De overstap van aardgas naar duurzame warmte is de volgende fase in de verduurzaming. Zijn de isolatie en ventilatie op orde en kan het verwarmingssysteem (via vloer, wand of radiatoren) voldoende warmte afgeven om de woning te verwarmen? Dan bent u klaar voor een warmtepomp of aansluiting op een warmtenet.

Een woning die klaar is voor de toekomst

En misschien wilt u tot slot wel uw eigen energie opwekken? Om de warmtepomp van stroom te voorzien of om een elektrische auto op te laden. Mooie extra's die uw woning nog toekomstbestendiger maken, zijn een groendak of een tuin die bestand is tegen hitte, hoosbuien en droogte.

Maak uw eigen plan

Waar u ook mee aan de slag gaat, wij raden u aan om eerst een eigen plan te maken. Met een plan maakt u slimme keuzes, omdat u maatregelen op het juiste moment en in de juiste volgorde neemt. En dat scheelt tijd én geld.