Ga direct naar hoofdcontent
foto van dak VvE gebouw met zonnepanelen

Samen zonnepanelen met de VvE

VvE de Reder het Vervolg

Door mee te doen aan de Zon op VvE actie van gemeente den Haag en Regionaal Energieloket heeft VvE De Reder Het Vervolg positief met elkaar besloten om zonnepanelen aan te schaffen. De zonnepanelen zijn in juni 2022 geplaatst.

Bert Hoogenboom namens VvE de Reder Het Vervolg:

“Met genoegen kan ik melden dat wij als VvE De Reder Het Vervolg besloten hebben om zonnepanelen te plaatsen. We hebben hierbij van A tot Z de informatieavonden en richtlijnen van de Zon op VvE actie van Regionaal Energieloket gevolgd. Er zijn uiteindelijk 34 zonnepanelen geplaatst met een opbrengst van van ongeveer 10.000 kWh per jaar. Meer ruimte op het dak hebben wij niet. De zonnepanelen geven stroom aan onze gezamenlijke meterkast met een kleinverbruikersaansluiting. We gebruiken op dit moment grofweg 25.000 kWh per jaar. 

foto van dak VvE gebouw met zonnepanelen

We hebben het rekenmodel van de actie gebruikt om berekeningen te maken voor onze boekhouding, het rendement en de geldstroom van de VvE te bekijken. De opdracht is in alle tevredenheid uitgevoerd. De eerste resultaten van de stroomopwekking zijn veelbelovend en in lijn met wat is voorspeld in de offerte en andere documentatie.

Complimenten aan Regionaal Energieloket voor alles wat jullie hebben gepresteerd.”