Ga direct naar hoofdcontent

Verdiepende webinars seizoen 1

Verduurzamen van uw woning: waarom en hoe? 

Volgt u het nieuws over aardgasvrij wonen, maar wilt u graag meer achtergrondinformatie hebben bij de energietransitie? Weet u door de enorme hoeveelheid aan informatie niet meer waar u moet beginnen? Of wilt u meer weten over een bepaalde maatregel, zoals een warmtepomp of isolatie? Regionaal Energieloket helpt u graag op weg.

Landelijke thema’s

In het najaar van 2021 organiseerden we drie online informatieavonden (webinars) op rij. Hierin gaven we antwoord op de meest gehoorde vragen rondom het verduurzamen van de woning. De online informatieavonden gingen over thema’s die voor iedereen in Nederland interessant zijn. De drie thema’s waren:

 1. Nederland Aardgasvrij, waarom eigenlijk en wat levert mij dit op? 

 2. Alles wat u moet weten over isolatie & ventilatie 

 3. Ik wil nu al van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp

U kunt de online informatieavonden gratis terugkijken via de knoppen verderop op deze pagina.

Informatieavond 1 - seizoen 1

Nederland Aardgasvrij, waarom eigenlijk en wat levert mij dit op? 

Opgenomen: dinsdag 12 oktober 2021
Duur: 60 minuten

Op deze informatieavond stond de transitie naar een aardgasvrij Nederland centraal. Waarom gaan Nederlandse woningen eigenlijk van het aardgas af? Wat komt er voor terug? Hoe zit het eigenlijk met waterstof? Hoe gaan we dit allemaal aanpakken en wat kunt u nu al doen? Dit webinar heeft al plaatsgevonden en kunt u online terugkijken.

In een uur tijd bespraken we het Nederlandse klimaatbeleid (Waarom gaan we van het aardgas?), de Transitievisie Warmte (Wat komt daar voor terug?) en de toekomstige wijkuitvoeringsplannen (Hoe gaan we dat doen?). Ook kwam aan bod wat u nu al kunt doen als u aan de slag wilt.

Informatieavond 2 seizoen 1

Alles wat u moet weten over isolatie & ventilatie

Opgenomen: dinsdag 2 november 2021
Duur: 60 minuten

Isoleren is voor de meeste bewoners de eerste stap naar een duurzamere woning. Maar daar komt best veel bij kijken. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties en waar moet u op letten als u aan de slag gaat? 

We behandelen niet alleen de voordelen van woningisolatie - wat levert het op qua comfort en een lagere energierekening - maar kijken ook naar de praktische toepassing in huis. Hoe zit het met vochtproblemen, hoe zorgt u voor goede ventilatie en welke materialen zijn het meest geschikt om mee te isoleren?

Informatieavond 3 - seizoen 1

Ik wil nu al van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp

Opgenomen: dinsdag 30 november 2021
Duur: 60 minuten

Is uw woning goed geïsoleerd en heeft u vloerverwarming of andere laagtemperatuur verwarming? Dan kunt u nu al zelfstandig van het aardgas af. Hoe weet u of uw woning geschikt is en wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een warmtepomp? Of is een elektrische cv-ketel misschien de oplossing? 

Op de derde en laatste informatieavond van deze reeks hebben we ons gericht op de warmtepomp als alternatief voor het aardgas. We keken naar de verschillende typen van elektrisch verwarmen, de voor- en nadelen en behandelden veelvoorkomende vragen.

Verdiepende webinars seizoen 2

In het najaar van 2022 werden ook drie online informatieavonden georganiseerd. Hierbij kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Hoe u de energierekening kunt verlagen door uw huis tochtvrij te maken

 2. Alles wat u moet weten over een goed werkende verwarming

 3. Tips voor het maken van een persoonlijk verduurzamingsplan


Op zoek naar een collectieve actie of vakspecialist

Regionaal Energieloket organiseert regelmatig acties samen met de gemeente. U vindt een overzicht van de lopende projecten in uw gemeente in het hoofdmenu 'Aan de slag' en dan onder 'Acties & initiatieven'. Liever zelf aan de slag? Kies dan voor 'Vind vakspecialist' in hetzelfde menu 'Aan de slag'. U kunt hier isolatiespecialisten en installateurs dichtbij of verder weg opzoeken door uw postcode in te vullen.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

 • Afgestemd op uw situatie

 • Inzicht in besparingen

 • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

 • Subsidie voor o.a. isolatie

 • Eenvoudig aan te vragen

 • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice