Ga direct naar hoofdcontent

Verdiepende informatieavonden seizoen 2

Hoe verlaag ik mijn energiekosten?

Veel Nederlanders hebben vragen over de energierekening. En over het verduurzamen van de woning. Daarom kunt u hier 3 verdiepende informatieavonden terugkijken die Regionaal Energieloket in de winter van 2022/2023 organiseerde. U komt meer te weten over uw energiekosten. Leer bijvoorbeeld wat u zelf kunt doen om uw energierekening te verlagen, nu én over een tijdje.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Hoe u de energierekening kunt verlagen door uw huis tochtvrij te maken.

 2. Alles wat u moet weten over een goed werkende verwarming.

 3. Tips voor het maken van een persoonlijk verduurzamingsplan.

U kunt de online informatieavonden gratis terugkijken via de knoppen verderop op deze pagina.

Informatieavond 1 seizoen 2

Hoe u de energierekening kunt verlagen door uw huis tochtvrij te maken. 

Duur: 60 minuten

Tijdens deze eerste verdiepende informatieavond kijken we hoe we op korte termijn het energieverbruik kunnen verlagen. Dit begint bij een beter inzicht in de energierekening. We behandelen vragen zoals: 'Waar kan ik het beste op besparen, gas of elektriciteit ?' en 'Hoe werkt het prijsplafond in 2023? '.

Daarna staan we stil bij het dichtmaken van naden en kieren in de woning. Dit is een snelle en goede manier om gas te besparen en het comfort te verhogen. U krijgt ook slimme tips om zelf naden en kieren dicht te maken.

Informatieavond 2 seizoen 2

Alles wat u moet weten over een goed werkende verwarming. 

Duur: 60 minuten

In de winter is een belangrijke vraag: 'Hoe houd ik het warm en comfortabel in huis zonder te veel gas te verbruiken ?' Tijdens deze tweede verdiepende presentatie bespreken we de details van het verwarmen van de woning. Zoals de cv-ketel en het verwarmingssysteem.

We vertellen hoe u de verwarming optimaal kunt afstellen. Maar ook waar en hoe u het beste kunt verwarmen. En of het investeren in vloerverwarming een goed idee is. We geven hierbij antwoord op vragen zoals: 'Hoe kan ik mijn verwarming waterzijdig inregelen? ', 'Is het slim om de temperatuur van mijn cv-ketel te verlagen? ' en 'Wat is het nut van lage temperatuur verwarming? '. We sluiten af met inzichten over vernieuwende verwarmingsoplossingen zoals infraroodverwarming.

Informatieavond 3 seizoen 2

Tips voor het maken van een persoonlijk verduurzamingsplan. 

Duur: 60 minuten

Tijdens de laatste verdiepende presentatie van dit seizoen gaan we samen aan de slag met het maken van een verduurzamingsplan. We kijken hoe u nog déze winter energie kunt besparen. Maar we kijken ook hoe u zich slim kunt voorbereiden op vólgende winters.

Want hoe zit dat als we in de toekomst aardgasvrij moeten verwarmen? Wat als u binnenkort gaat verhuizen? Is het nemen van maatregelen om energie te besparen dan wel handig? Hoe combineer ik onderhoud met het verduurzamen van mijn woning? En bij wie moet ik zijn voor de uitvoering?

Het beste verduurzamingsplan maakt u zelf. En Regionaal Energieloket helpt u graag op weg met praktische tips. Met 3 voorbeeldgezinnen en een paar simpele vragen laten we zien hoe u uw eigen plan maakt. Ook delen we een voorbeeldplan met u. Via de knop 'Maak uw eigen verduurzamingsplan' hieronder kunt u de stappen nog eens rustig nalopen.

Verdiepende informatieavonden seizoen 1

In het najaar van 2021 organiseerden we ook al drie online informatieavonden. In seizoen 1 kwamen onderstaande onderwerpen aan bod. Heeft u seizoen 1 gemist? U kunt de informatieavonden gratis terugkijken.

 1. Nederland Aardgasvrij, waarom eigenlijk en wat levert mij dit op? 

 2. Alles wat u moet weten over isolatie & ventilatie.

 3. Ik wil nu al van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

 • Afgestemd op uw situatie

 • Inzicht in besparingen

 • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

 • Subsidie voor o.a. isolatie

 • Eenvoudig aan te vragen

 • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice