Ga direct naar hoofdcontent
Een foto van een witte man die op een plat dak staat, hij staat naast zijn hybride warmtepomp

Verduurzamen levert je ook geld op

Peter Sloep

Peter Sloep en zijn vrouw wonen in een bungalow in Nes aan de Amstel. Ze hebben onder meer een hybride warmtepomp laten installeren waardoor hun gasverbruik aanzienlijk gedaald is.

“Onze woning stamt uit 1973 en is dus niet heel duurzaam gebouwd”, begint Peter. “Het is een geweldig huis, maar qua energieverbruik een drama. De vorige bewoners hebben al veel gedaan, zoals het plaatsen van zonnepanelen en thermopane glas en het isoleren van de muren. Maar dat is grotendeels niet meer volgens de huidige kwaliteitsstandaarden. De muren hebben we opnieuw laten isoleren met beter materiaal. En binnenkort krijgt de grote schuifpui in de woonkamer triple glas. Het oude glas tocht zo erg, dat is echt niet comfortabel meer.”

Een koopje

Omdat de cv-ketel al 20 jaar oud was, ging Peter zich inlezen op alternatieve manieren om het huis te verwarmen. “We zijn op een hybride warmtepomp uitgekomen. Het geheel, inclusief cv-ketel, kostte 7.000 euro. Van de landelijke overheid hebben we 2.500 euro subsidie gekregen en de gemeente Amstelveen heeft dat vanuit de Subsidie Energiebesparing nog aangevuld met 500 euro. Dus voor 4.000 euro hebben we een nieuwe cv-ketel én een warmtepomp. Dat vind ik echt een koopje.”

No-brainer

Over de reden van de verduurzaming is Peter duidelijk: “We willen iets doen voor het milieu. Ik ben opgeleid als bioloog, het milieu gaat me aan het hart. Bovendien is het gewoon verstandig want het levert je ook geld op. Die warmtepomp is echt een no-brainer. Hij is in juni geïnstalleerd, ons energieverbruik is tot dusver (eind januari – red.) minder dan de helft van wat het was; het gasverbruik gaat waarschijnlijk met 90% terug.” Ook van eventuele geluidshinder heeft Peter geen last. “Het valt me echt mee hoeveel geluid de buitenunit maakt. Hij staat bij ons op het dak, buiten in de tuin hoor je er niks van.”

Groen dak

Peter en zijn vrouw overwegen om ook een groen dak te nemen. “Het bitumen wat er nu op ligt, is verouderd; dus er moet sowieso iets nieuws op. Tja, dan kunnen we het maar beter meteen duurzaam aanpakken. Een groen dak isoleert goed en biedt wateropslag. Het is wel kostbaar, maar dan kun je weer 30 jaar vooruit. En ook hier is een aantrekkelijke subsidie voor, dat maakt de beslissing wat makkelijker.”

Wilt u aan de slag met woning verbeteringen?

Subsidies en leningen

  • Gemeentelijke én landelijke subsidies

  • De Energiebespaarlening met 0% rente voor lagere inkomens

  • Belastingvoordeel op arbeidskosten

Vakspecialisten

  • Specialisten voor de uitvoering

  • Adviseurs voor een plan op maat

  • Bekijk keurmerken & certificaten

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice