Ga direct naar hoofdcontent
Foto van Gert-Jan

Oud huis aardgasvrij

Gert-Jan uit Uithuizen

Oud huis aardgasvrij

Ook een oud huis kan je heel goed aardgasvrij maken. Bijvoorbeeld de woning van Gert-Jan uit Uithuizen. Acht jaar geleden hebben ze de knoop doorgehakt. Ze hadden hun huis uit 1905 al goed geïsoleerd, deden al veel aan energiebesparing en het dak lag vol met zonnepanelen.

Subsidie

“Toen hebben we met subsidie van de provincie een zonneboiler en een hoog rendement houtgestookte cv-ketel aangeschaft, die weinig fijnstof produceert. We hebben toen nog even aangekeken of we het met dit systeem zonder aardgas zouden redden in de winter, maar al snel zijn we ook voor het koken overgestapt op inductie en waren we helemaal aardgasvrij. Dat voelt heel goed. En inductie is een heel prettige manier van koken”, aldus Gert-Jan. Voor het geld doet hij het niet: “Duurzaam leven doe je zodat het ook nog een leefbare wereld blijft voor je kinderen en kleinkinderen. En zolang je met deze aardbevingen zelf nog aardgas gebruikt, is het toch een soort van dweilen met de kraan open”.

Meest gestelde vragen

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Vakspecialisten

  • Specialisten voor de uitvoering

  • Adviseurs voor een plan op maat

  • Bekijk keurmerken & certificaten

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice