Ga direct naar hoofdcontent

Energie besparen

Er zijn verschillende maatregelen waarmee u uw woning energiezuinig kunt maken. Dat wil zeggen dat er minder gas of elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Er zijn grote en kleine maatregelen. Wij verdelen de grote maatregelen in vier categorieën: isoleren, ventileren, opwekken en verwarmen. Klik hieronder op één van de categorieën om de maatregelen per categorie te bekijken.

Benieuwd in welke volgorde u het beste aan de slag kunt gaan? Verderop op deze pagina vindt u een stappenplan voor uw woning. Klik op het bouwjaar van uw woning om het stappenplan voor uw woning te bekijken.

Ook met kleine maatregelen en slimme tips verlaagt u uw energieverbruik al flink. Deze vindt u onderaan de pagina.

Uw woning duurzaam, energiezuinig en uiteindelijk aardgasvrij maken begint bij isoleren. Met isoleren houdt u de warmte binnen. Zo wordt uw woning comfortabeler, bespaart u op uw energierekening en verhoogt u de waarde van uw woning. Klik op een maatregel voor meer informatie.

Stappenplan op basis van het bouwjaar van uw woning

Weet u niet uit welk bouwjaar uw woning komt?

Met de HuisScan kunt u snel het bouwjaar van uw woning vinden.

Slimme tips

Wilt u meer handige tips om met weinig geld energie te besparen? Bekijk dan ons e-book met 50 bespaartips.

De verduurzaming van uw woning betalen

Wilt u ook uw huis verduurzamen, maar heeft u onvoldoende spaargeld? Of gebruikt u liever geen eigen spaargeld? Er zijn dan tóch mogelijkheden om de verduurzaming van uw woning te betalen. Sluit bijvoorbeeld een lening af. Op onze subsidiepagina kunt u onderaan bij 'Type subsidie' filteren op 'Lening'. En in het Kennisbankartikel 'Woning verduurzamen... Wie gaat dit betalen?' wordt met een voorbeeld uitgelegd wat het betekent als u een lening afsluit.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice