Ga direct naar hoofdcontent

Monument verduurzamen

Monumenten in Nederland

Monumentale panden vormen een uitdagend segment als het om verduurzamen gaat. Het inpassen van energiebesparende maatregelen in monumentale panden kan namelijk best een puzzel zijn. Dit komt omdat er restricties liggen op het verbouwen en veranderen van het pand. Het vereist over het algemeen maatwerk en gespecialiseerd advies.

Meer informatie

Monumenten in Nijmegen

Ook voor monumenten en stadsbeeldobjecten in Nijmegen gelden voorwaarden. U kunt niet meteen aan de slag met isoleren of verduurzamen van uw pand, maar er zijn zeker mogelijkheden. Leg uw plannen voor verduurzaming voor aan de gemeente, voor advies of deze aan de voorwaarden voor monumentale panden of stadsbeeldobjecten voldoen. Stuur een mail naar: monumenten@nijmegen.nl.

Persoonlijk adviesgesprek

Op deze website vindt u informatie over energie besparen en isoleren. U kunt via mail of telefonisch ook uw vragen stellen. Maar wilt u daarna nog graag een persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van uw woning? Bezoek een spreekuur of maak een afspraak voor een adviesgesprek duurzaam wonen van gemeente Nijmegen. Zij kunnen u adviseren over duurzaam wonen in alle opzichten: van energiebesparende maatregelen in de woning en aardgasvrij wonen, tot opwek met zonnepanelen, groendaken of regenwater afkoppelen.

Meer informatie

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket