Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket van Amsterdam

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Lees meer over energiebesparende maatregelen die u direct zelf kan toepassen. Of ontdek hoe u uw woning energiezuiniger kan (laten) maken.

De Petruskerk in Sloterdijk: Oude kerk in een modern jasje

Net buiten het Westerpark, en omringd door hoge kantoren en de Teleport, staat de Petruskerk. Deze kerk werd in 1450 voor de eerste keer gebouwd in een dorpje dat toen nog Sloterdijk heette. De kerk is van het gas af.

Petruskerk in Sloterdijk

Aardgasvrij | Een warmtekoude installatie in Watergraafsmeer

In de rustige straten van Watergraafsmeer staat het benedenhuis van Jaap en Liesbeth. Zij hebben in 2018 een warmte koude installatie in hun huis laten aanleggen. Een hele verbouwing. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk? Tijdens een bezoekje aan de jaren 20 woning vertelt Jaap het verhaal.

Een foto van een tuin met groen, stenen en een stukje grond van een woning in Amsterdam.

Laat zien hoe jij bijdraagt aan een beter klimaat tijdens Klimaatweek: Geef je nu op!

Een voorgevel van een woning in Amsterdam. Voor de woning staat een soort overkapping waar aan alle kanten groene planten en bloemen aan groeien.

Van 30 oktober t/m 5 november is de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week inspireren inwoners, organisaties, bedrijven en overheden uit heel Nederland elkaar over hoe er bijgedragen kan worden aan een beter klimaat. Door te laten zien wat er allemaal kan en al gebeurt op dit gebied.

Wilt u anderen laten zien wat u doet en inspireren om ook aan de slag te gaan? Organiseer dan een activiteit tijdens de Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) en meld deze aan op https://nkw2023.nl/agenda.

Zonnepanelen op een complex in de binnenstad

In een appartementencomplex op het Rapenburg wonen Jan en Ruben. Het complex bestaat uit 13 appartementen. Op dit moment liggen er als proef 14 panelen voor de bovenste appartementen. De proef was voor geluid bij harde wind. De proef is geslaagd en dus gaan ze verder. Komende tijd worden er in totaal 61 zonnepanelen op het dak gelegd. Van de 13 huishoudens zullen er 11 mee gaan doen met de zonnepanelen. Een zonnepanelen vakspecialist heeft nu alle offertes uitstaan bij alle eigenaren.

Een zwart, plat dak in een stad. Er liggen zwarte zonnepanelen plat op het dak en achter de zonnepanelen is de skyline van de stad te zien.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Gemeente Amsterdam

Amsterdam wil een schone stad zijn. Een stad waar alleen nog schone energie wordt gebruikt. Een stad met ruimte voor iedereen, met prettige buurten en frisse lucht. Zo blijft Amsterdam leefbaar voor onze kinderen en kleinkinderen. Het doel is om de CO2-uitstoot terug te dringen met 95 procent in 2050. Ook wil de gemeente al in 2022 250 Megawatt aan zonne-energie opwekken in Amsterdam en de stad vóór 2040 volledig aardgasvrij maken.

Logo gemeente Amsterdam

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice