Ga direct naar hoofdcontent

Energie besparen in de Gemeente Sittard-Geleen

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Kom erachter welke maatregel slim is voor uw woning, regel de financiering, vind een vakspecialist of bekijk welke acties er bij u in de buurt zijn.

Compensatie energiearmoede

De energieprijzen zijn in de afgelopen maanden enorm gestegen. Vooral huishoudens met een laag inkomen komen hierdoor in de knel te zitten. Daarom heeft het Rijk ervoor gekozen om een éénmalige tegemoetkoming van €1300 euro voor de hoge energielasten uit te keren. Heeft u een laag inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking hiervoor. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Gemeente Sittard-Geleen via de onderstaande knop.

50 bespaartips

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het veel geld kost. Het sluiten van deuren, korter douchen en uitzetten van lampen zijn bijvoorbeeld een kleine moeite. En het scheelt veel op uw energierekening! Wilt u meer handige tips om energie te besparen? Bekijk dan ons e-book met 50 bespaartips.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice
logo gemeente sittard-geleen born

Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons energieloket. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op.