Ga direct naar hoofdcontent

Energie besparen in de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Lees meer over duurzame maatregelen of schrijf u in voor een lokale actie.

Andere gemeente?

Gratis cadeaubon t.w.v €85

Ook biedt de gemeente eigenaar-bewoners en huurders een gratis cadeaubon aan t.w.v. € 85. U kunt de cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. De cadeaubon is aan te vragen via onderstaande knop.

Cadeaubon aanvragenCadeaubon gebruiken

Compensatie energiearmoede

De energieprijzen zijn in de afgelopen maanden enorm gestegen. Vooral huishoudens met een laag inkomen komen hierdoor in de knel te zitten. Daarom heeft het Rijk ervoor gekozen om een éénmalige tegemoetkoming voor de hoge energielasten uit te keren. Daarnaast worden binnen de Drechtsteden ook aanvullende gemeentelijke middelen beschikbaar gesteld. Heeft u een laag inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking hiervoor. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) via de onderstaande knop.

Meer informatie over Energietoeslag

Welkom op het energieloket van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons energieloket. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op. Wilt u op de hoogte blijven van duurzaam nieuws uit de gemeente? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

"Samen maken we de gemeente steeds duurzamer. Iedereen doet wat! Doet u ook mee?" - Wethouder Ralph Lafleur

Ik woon in een VvE, hoe kan ik verduurzamen?

Als eigenaar van een woning in een gedeeld pand heeft u met uw mede VvE-leden onderdelen van het pand in gemeenschappelijk bezit. Welke delen dit zijn verschilt per VvE. Om in uw eigen woning energie te besparen en te zorgen voor meer comfort, kunt u samen met de VvE aan de slag om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren aan de gemeenschappelijke delen. U kunt ook samen aan de slag met onderdelen van het pand die niet gemeenschappelijk zijn. Door samen aan de slag te gaan kunt u op kosten en overlast besparen.

Lees hoe u met een stappenplan energie kunt besparen met uw VvE.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Bekijk subsidie

Heeft u een vraag of opmerking?