Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket Halderberge

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Kom erachter welke maatregel slim is voor uw woning, regel de financiering, vind een vakspecialist of bekijk welke acties er bij u in de buurt zijn.

Compensatie energiearmoede

De afgelopen maanden zijn de energieprijzen sterk gestegen. Door die stijging komen met name huishoudens met een laag inkomen in de problemen. Daarom heeft het Rijk besloten om deze huishoudens te compenseren. Heeft u een laag inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming in uw energielasten. Het Werkplein Hart van West-Brabant voert deze regeling uit voor de gemeente Halderberge. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Werkplein Hart van West-Brabant.

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken?

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan voor huiseigenaren en meer te lezen over energiebesparende maatregelen.

Ook als u uw huis huurt zijn er mogelijkheden om te beginnen met energie besparen. Kijk hiervoor bij de informatieavond voor huurders waar u ook een informatiepakket vindt.

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice

Gemeente Halderberge

Halderberge bestaat uit de kernen Bosschenhoofd, Hoeven, Oudenbosch, Oud Gastel en Stampersgat en telt ongeveer 30.000 inwoners. Halderberge is het groene hart van de regio West-Brabant, waar het goed wonen is in een groen, veelzijdig en landelijk milieu. In de regio werkt Halderberge aan de Regionale Energiestrategie (RES) West-Brabant (www.energieregiowb.nl) voor de opwek van meer duurzame energie. Op www.halderberge.nl/duurzaamheid vindt je meer informatie over de RES, over het aardgasvrij maken van de gebouwen en over mogelijkheden om energie te besparen.