Ga direct naar hoofdcontent

Energie besparen in de Gemeente Barneveld

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Kom erachter welke maatregel slim is voor uw woning, ontdek de financierings- en subsidiemogelijkheden, vind een vakspecialist of bekijk welke acties er bij u in de buurt zijn.

Integraal energie-advies door Susteen

Logo Susteen verduurzaamt woningen

Integraal energie-advies met offerte door adviesbureau Susteen.

€ 50 in plaats van € 289.

Een adviseur van adviesbureau Susteen komt bij u langs om alle mogelijkheden rond verduurzaming van uw woning te bekijken. Denk aan dak-, vloer-, (spouw)muurisolatie, HR++(+) glas en de mogelijkheid van een warmtepomp en zonnepanelen.

U ontvangt een woningverbeterplan met vrijblijvende offertes en een overzicht van de kosten, besparingen en eventuele subsidies.

Het is de ideale routekaart voor het verduurzamen van uw woning.

Energieadvies bij u thuis door een energiecoach

Wilt u energie (en dus geld) kunt besparen in uw koop- of huurwoning? De energiecoaches van de gemeente Barneveld helpen u graag op weg!

Wilt u uw eigen woning (beter) isoleren en weten welke spouwmuurisolatie voor uw woning het best is? Of zelf energie opwekken met zonnepanelen of warmtepomp? Of wilt u eerst eens weten welke subsidies en leningen er zijn?

Vraag dan een gesprek aan met een energiecoach van gemeente.

Foto van de tien mannelijke energiecoaches in Barneveld

Energiecoaches zijn vrijwilligers die zelf veel ervaring hebben met verduurzaming van hun woning. Ze hebben actuele kennis over bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, ventilatie en duurzame verwarming. De energiecoaches kunnen u goed en enthousiast vertellen over energiebesparing en -opwekking in huis. De energiecoaches wonen verspreid over de gemeente Barneveld.

Grote maatregelen of zelf energie opwekken

Hebt u een eigen woning en bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van isolatie, ventilatie, zonnepanelen, warmtepomp, financiering en subsidies? Neem dan contact op met het Energieloket van de gemeente. En vraag een gratis gesprek aan met een onafhankelijke energiecoach. De energiecoach neemt u mee in de mogelijkheden voor verduurzaming van uw woning. De coaches hebben actuele kennis over bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, duurzaam glas, duurzame verwarming en mogelijkheden tot subsidies.

Vraag advies aan voor uw koopwoning

Wilt u een afspraak maken voor een energiegesprek voor uw koopwoning? Vul dan het formulier in.

Energie besparen met kleine maatregelen

Of u nu een woning huurt of hebt gekocht, de energiecoach komt graag bij u thuis met gratis bespaartips en met de Energiebox. Deze Energiebox bevat onder andere LED-lampen, radiatorfolie, tochtband, schakelaars om apparaten volledig uit te zetten en een douchetimer. De energiecoach legt u uit hoe u deze artikelen kunt gebruiken en wat u er mee kunt besparen. Ook adviseert hij over manieren om in uw woning nog meer energie te besparen. Bijvoorbeeld door dingen anders te doen of met andere besparende artikelen. Deze doos en het advies zijn gratis voor inwoners van Barneveld. Ze worden betaald door de gemeente.

Vraag een energiebox aan, voor huur- of koopwoning. U kunt u hiervoor aanmelden bij www.energiebox.org/barneveld.

Logo Energiebox

Energiekeet on tour deze winterperiode

Kraam van energieloket Barneveld staat op een plein.

Ook bij de gemeente Barneveld wordt een energiekeet ingezet.

Deze staat, meest in de periode oktober - maart, tijdens evenementen in de verschillende kernen van de gemeente. Maar ook tijdens weekmarkten.

Bij de aanwezige medewerkers kunt u uw vragen stellen over isolatie, installaties als een warmtepomp, zonnepanelen, ventilatie, subsidies en financieringen.

De aanwezige energiecoaches hebben veel kennis en ervaring met verduurzaming, kunnen uw vragen heel gericht beantwoorden. Zodat u weet hoe u energiebesparing het beste kunt aanpakken.

De resterende planning voor deze winter (2023-2024):

 • Zaterdag 20 april:
  Voorthuizen Weekmarkt Bunckmanplein van 8.30 - 13.00

 • Zaterdag 4 mei:
  Barneveld bij de Oude Kerk op de hoek van de Langstraat en Schaffelaarstraat van 10:00 - 14:00


Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

 • Afgestemd op uw situatie

 • Inzicht in besparingen

 • Ontdek de beste maatregelen

Subsidie energie besparen

 • Subsidie voor o.a. isolatie

 • Eenvoudig aan te vragen

 • Verhoog uw wooncomfort

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice