Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket Alblasserdam

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Lees meer over duurzame maatregelen of schrijf u in voor een lokale actie.

Andere gemeente?

Energiecoaches gezocht!

Als energiecoach zet u zich namens de gemeente in voor energiezuinig wonen. U heeft al enige ervaring met energie besparen vanuit uw werk of gewoon door het zelf thuis te doen. U leert graag wat nieuws en u bent vriendelijk en creatief. Als energiecoach werkt u samen in een team en helpt u buren en andere inwoners op weg om energiezuinig te wonen. Dat doet u op verschillende manieren. Enthousiast geworden? Druk op onderstaande button om naar het aanmeldformulier te gaan.

Aanmelden als energiecoach

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken?

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen.

Gratis cadeaubon t.w.v €60

Ook biedt de gemeente u een gratis cadeaubon aan t.w.v € 60. U kunt de cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. De cadeaubon is aan te vragen via onderstaande knop.

Cadeaubon aanvragenCadeaubon gebruiken

Eenmalige energietoeslag voor huishoudens

Door de stijging van de energieprijzen dreigen verschillende huishoudens in financiële problemen te komen. Het Rijk heeft daarom geld vrijgemaakt om de energiebelasting te verlagen. Voor huishouden met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau komt er daar bovenop een eenmalige vergoeding. Dit is de zogenaamde energietoeslag.

De hoogte van de energietoeslag hangt af van de hoogte van het inkomen. Voor meer informatie of het aanvragen van de toeslag kunt u terecht op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Aanvragen Energietoeslag voor huishoudens

Hoe kan ik mijn woning of VvE energiezuiniger maken?

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning of VvE het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen.

Bekijk hier alle projecten in uw gemeente

Aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Bekijk subsidie

Heeft u een vraag of opmerking?

Gemeente Alblasserdam

In 2050 wil Alblasserdam een energieneutraal dorp zijn. Hiervoor willen we woningen en gebouwen verduurzamen en geen aardgas meer gebruiken. Ook willen we meer energie duurzaam opwekken en het gebruik van diesel en benzine afbouwen. Alblasserdam heeft hiervoor samen met andere gemeenten in de Drechtsteden een Energieakkoord gesloten. Wethouder Arjan Kraijo: "2050 lijkt nog ver weg, maar we moeten nu al voorbereidingen treffen. Dit doen we als gemeente niet alleen; we werken daarin samen met woningeigenaren, gebouweigenaren en andere partners. Doet u ook mee?"