Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket Hoeksche Waard

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Kom erachter welke maatregel slim is voor uw woning, regel de financiering, vind een vakspecialist of bekijk welke acties er bij u in de buurt zijn.

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken?

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen op onze website.

Gemeente Hoeksche Waard

De ambitie van gemeente Hoeksche Waard is om in 2040 een energieneutrale gemeente te zijn. Dat betekent dat alle energie die we in de Hoeksche Waard gebruiken, duurzaam en lokaal wordt opgewekt. Een eerste, belangrijke stap is zoveel mogelijk besparen op ons energieverbruik door bijvoorbeeld onze woningen en gebouwen te isoleren. Een goed geïsoleerde woning of gebouw maakt daarna ook de overstap naar het verwarmen van de woning of het gebouw zonder aardgas makkelijker. U nu al voorbereiden hierop is vaak verstandig, omdat u dan meteen begint met besparen op energiekosten.