Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het energieloket Amstelveen

Andere gemeente?

Gratis cadeaubon t.w.v € 60!

Via de onderstaande knop kunt u een gratis cadeaubon opvragen t.w.v € 60. De cadeaubon is te gebruiken voor kleine energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips.

Let op! De cadeaubonnen voor koopwoningen zijn helaas niet meer beschikbaar. Huurders kunnen nog wel een cadeaubon opvragen.

Cadeaubon aanvragen

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken?

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen op onze website. Via onderstaande knop kunt een overzicht vinden van alle projecten die wij in uw gemeente uitvoeren.

Bekijk hier alle projecten in uw gemeente

Thermische foto’s Amstelveen

De gemeente Amstelveen heeft een digitale kaart gecreëerd waarop u thermische foto’s ziet van de daken. Op deze kaart kunt u direct zien of u veel warmte verliest via uw dak. Heeft u al eens gedacht aan dakisolatie of het aanleggen van een groen dak?

Bekijk de kaart

Uitleg van de kleuren

Wat betekenen de kleuren op de thermische foto’s? Het is niet zo dat een rood dak automatisch betekent dat uw dak slecht is geïsoleerd. Een blauw dak betekent ook niet automatisch dat uw dak heel goed is geïsoleerd.

Rood dak

Heeft u een laag energielabel en ziet uw dak er rood uit op de thermische foto? Dit kan betekenen dat uw dak slecht is geïsoleerd. Maar u kent uw dak het beste. U kunt dakisolatie of een groen dak overwegen.

Oranje of geel dak

Dit kan betekenen dat uw dak is geïsoleerd, maar dat het nog beter kan. U kunt dakisolatie of een groen dak overwegen.

Blauw dak

Dit kan betekenen dat uw dak erg goed is geïsoleerd. Het kan ook betekenen dat u de verwarming laag of uit had staan. Of misschien was u niet thuis op de avond dat de foto is gemaakt. (27 februari 2021)

Wilt u aan de slag met energie besparen?

Doe de online HuisScan

  • Afgestemd op uw situatie

  • Inzicht in besparingen

  • Ontdek de beste maatregelen

Lees meer
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Subsidie energie besparen

  • Subsidie voor o.a. isolatie

  • Eenvoudig aan te vragen

  • Verhoog uw wooncomfort

Bekijk subsidie
Foto van werknemer Regionaal Energieloket

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket
Logo van Provincie Noord-Holland

Gemeente Amstelveen

Welkom op het Energieloket Amstelveen. Iedereen wil het liefst zo comfortabel mogelijk wonen met zo laag mogelijke woonlasten. Een belangrijke stap is om het energiegebruik omlaag te brengen. De adviseurs van het energieloket geven informatie over en werken samen met experts aan energiebesparende oplossingen voor comfortabel wonen. Zij kunnen u precies vertellen welke maatregelen voor uw huis interessant zijn. U kunt veel kosten besparen.