Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelenactie

Amsterdam Oost

Welkom bij de zonnepanelenactie

Het verduurzamen van uw woning is veel makkelijker en leuker wanneer dat gezamenlijk kan. Daarom hebben wij in samenwerking met de gemeente de zonnepanelenactie georganiseerd voor u en uw buren!

✓ Goede prijs door groepsvoordeel

✓ Betrouwbare vakspecialist

✓ Altijd een offerte op maat

De actie is inmiddels gesloten. Bent u op zoek naar een goede installateur? Kijk dan onder 'Vakspecialisten'. Een leuk weetje: ruim 20% van uw buurtgenoten heeft zich via deze actie aangemeld om zonnepanelen op het dak te krijgen!

UPDATE I.V.M. CORONA-VIRUS:

Woningopnames: Als u een woningopname of installatie gepland heeft staan of wilt plannen, kan dit in principe gewoon doorgaan. Bij voorkeur worden deze gesprekken telefonisch of online gevoerd, maar als een fysieke afspraak noodzakelijk is voor een compleet beeld, kan de adviseur van Greenfocus bij u langs komen of plannen we een afspraak in op een later tijdstip. Het volgende is tijdens een fysieke afspraak noodzakelijk:

  • U vertoont zelf geen klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Is dat wel het geval? Laat dat de installateur dan direct weten om de afspraak te verzetten.

  • U bent niet in contact geweest met een patiënt waarvan bekend is dat die besmet is met het coronavirus. Is dat wel het geval? Laat dat de installateur dan direct weten om de afspraak te verzetten.

  • De adviseur vertoont geen klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Dit inventariseren we elke dag. Is dat wel het geval? Dan belt de installateur u voorafgaand aan de afspraak om deze te annuleren. Er wordt dan in goed overleg een oplossing gezocht.

  • De adviseur is niet in contact geweest met een patiënt waarvan bekend is dat die besmet is met het coronavirus. Is dat wel het geval? Dan belt de installateur u voor de afspraak om deze te annuleren. Er wordt dan in goed overleg een oplossing gezocht.

  • Tijdens de afspraak houdt u beide afstand van ten minste 1,5 meter tot elkaar.

Goed om te weten voor u: de adviseurs en installateurs van Greenfocus werken uiteraard volgens de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en Bouwend Nederland.

Informatieavonden: Om, ondanks de contactbeperkingen, toch zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, organiseren we op 14 mei een online informatieavond met een vraag-en-antwoord-sessie. U kunt zich hiervoor aanmelden via het bovenstaande formulier. Ook hebben we een informatiefilm opgenomen; deze vindt u hieronder.

Deze actie is voor eigenaren van 'grondgebonden' woningen (geen appartementen). Heeft u een appartement waarvoor u onderdeel bent van een VvE? Op dit moment zijn we daar een specifieke actie voor aan het ontwikkelen. Houd www.regionaalenergieloket.nl/amsterdam in de gaten!

De stappen

Bent u er ook bij?

Tijdens de avond ontvangt u meer informatie over de collectieve inkoop en kunt u vragen stellen. Naast het Regionaal Energieloket zijn ook de gemeente en de installateur aanwezig. 

Informatieavonden

  • 14 Mei 2020, 19:30 - 21:00

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Dit is een duurzame manier van elektriciteitsproductie. De elektriciteit die in woningen wordt gebruikt, wordt vaak door fossiele brandstoffen opgewekt, bijvoorbeeld door kolen- en gascentrales.

Zonnepanelen verminderen de CO2 uitstoot, u wordt minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier, uw energierekening daalt, en uw woningwaarde stijgt. Ook op bewolkte dagen wekken panelen elektriciteit op door het indirecte zonlicht. De opbrengst is dan wel minder. Een zonnepaneel gaat meer dan 25 jaar mee en levert gedurende zijn levensduur veel elektriciteit op. Momenteel verdient u gemiddeld €150 per zonnepaneel per jaar terug op uw investering. De terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal panelen, de jaarlijkse opbrengst, de elektriciteitsprijs, de levensduur van de panelen en de salderingsregeling. Gemiddeld genomen bedraagt de terugverdientijd van zonnepanelen 3 tot 4 jaar.

Zonnepanelen op een dak in de zon

Download het informatiepakket

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket