Ga direct naar hoofdcontent

Subsidie Verduurzaming en Verbetering

Voor een energiezuinig huis

De subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen kunt u inzetten voor het verduurzamen van uw woning. Dit bespaart u energie en kosten. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Het energieloket helpt u met het maken van de beste keuze.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Als uw huis onderdeel is van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en/of uw postcode in de waardedalingsregeling valt, is de kans groot dat u een subsidie kunt krijgen om uw huis te verduurzamen en verbeteren. Afhankelijk van uw situatie zijn er subsidies van € 7.000, € 10.000 en € 17.000. 

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een subsidie?

Huiseigenaren met een huis in het versterkingsprogramma van NCG die in aanmerking komen voor een subsidie zijn met een brief geïnformeerd.

Heeft u geen brief ontvangen maar woont u binnen het zogenaamde waardedalingsgebied, dan kunt u hier zien of u in aanmerking komt voor de subsidie van € 10.000.

Let op: de € 10.000 is een op = op regeling.  Helaas is voor deze subsidie het plafond voor 2021 bereikt. U kunt vanaf 10 januari 2022 deze subsidie weer aanvragen.

Waarvoor kan ik subsidie aanvragen?

Met het geld uit de subsidieregeling kunt u, uw huis verduurzamen met bijvoorbeeld muur-, dak- of vloerisolatie, isolerend glas, zonnepanelen en/of een warmtepomp. Ook energieadvies of deelname aan een lokaal energieproject kunt u met deze subsidie financieren. Hiermee maakt u uw huis energiezuiniger en misschien wel aardgasvrij. Dit levert veel op. En wist u dat andere subsidies ook gewoon van toepassing blijven?

U kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die u nog gaat uitvoeren of die u na 6 november 2020 uitgevoerd heeft.

Weet u niet waar u moet beginnen of wat de slimste maatregelen zijn?

Vraag dan een maatwerkadvies aan. Een energieadviseur komt bij u langs en brengt de kosten, opbrengsten en subsidies in kaart. De kosten voor dit advies worden vergoed vanuit de subsidie.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U vraagt de subsidie aan bij SNN. Wanneer u een subsidie wilt aanvragen op nog niet uitgevoerde werkzaamheden heeft u een prijsopgave nodig. Omdat leveranciers momenteel zeer druk zijn kan dit lang op zich laten wachten. Het energieloket heeft daarom met SNN afgesproken dat u hiervoor ook de gegevens uit de huisscan van het energieloket kunt gebruiken. U vult de HuisScan in en laat deze als pdf naar u toesturen. U kunt deze als bijlage meesturen met uw aanvraag. In uw aanvraag geeft u aan voor welke maatregelen uit de huisscan u subsidie aanvraagt.

Voor meer informatie over de inhoud van de regelingen en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op www.snn.nl/vvg.

Stappenplan voor verduurzaming van uw woning

Vraag een maatwerkadvies aan

Een energieadviseur komt bij u langs en brengt voor u de mogelijke maatregelen, kosten, opbrengsten en van toepassing zijnde subsidies in kaart. De kosten voor dit advies kunt u vanuit de subsidie vergoeden.

U kunt terecht bij:

Stel uw eigen plan samen

Met de gratis HuisScan maakt u een plan voor uw eigen woning. Dit plan kunt u als bijlage gebruiken bij uw subsidie- aanvraag.

Wilt u liever eerst uw kennisniveau ophogen voordat u zelf aan de slag gaat? Ga dan naar onze kennisbank of lees de informatie over verschillende duurzame maatregelen. Daarnaast organiseert het energieloket verschillende webinars over verduurzaming. Via deze link kunt u zich hiervoor inschrijven.

Vraag direct offertes aan

U weet wat u wilt en wilt direct aan de slag. Op het energieloket vindt u gecertificeerde bedrijven die uw plannen kunnen uitvoeren.

Vind hier het overzicht van bedrijven aangesloten bij het energieloket en vraag direct een offerte aan. Ook deze offertes kunt u gebruiken bij uw subsidieaanvraag.

Veelgestelde vragen

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket