Ga direct naar hoofdcontent

Een energiezuinige (huur)woning

Zelf aan de slag met kleine maatregelen

Ook als huurder kunt u uw woning comfortabeler maken en op uw energiekosten besparen. Voor grote maatregelen heeft u als huurder toestemming nodig van de verhuurder. Met kleinere maatregelen in en rondom huis kunt u zelf aan de slag. Op deze pagina vindt u praktische tips over hoe u als huurder uw woning energiezuiniger kunt maken. Zo woont u prettiger, bespaart u op uw energierekening en helpt u mee aan een beter milieu.

Waarvoor betaalt u de energieleverancier?

Voordat u aan de slag gaat met energie besparen, is het handig om te weten waar u de energieleverancier voor betaalt. De kans is groot dat u dit jaar bericht kreeg dat het termijnbedrag flink omhoog gaat. Soms is dit zelfs een verdubbeling. Een goed moment dus om uw energierekening onder de loep te nemen en te bekijken hoe u kunt besparen. In dit artikel leest u waar u voor betaalt en wat u krijgt, hoeveel u betaalt voor uw energierekening in 2021 en waar u op kunt besparen.

Slimme bespaartips voor huurders

Ook met kleine maatregelen kunt u als huurder energie besparen. Voor kleine maatregelen hoeft u over het algemeen geen toestemming te vragen van de verhuurder. Hieronder staan handige tips voor verschillende ruimtes in huis en voor de woning in het algemeen. Ook ziet u de kosten en een schatting van de besparingen. Hoeveel u uiteindelijk bespaart, hangt af van hoe goed de woning is geïsoleerd en uw eigen (woon)gedrag.

Download voor meer tips het e-book met 50 energiebesparende tips. 

Gratis adviesgesprek met energiecoach

Informatieavond over energie besparen terugkijken

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice