Ga direct naar hoofdcontent

Energieadvies voor monumentale woningen

Energie-advies voor monumentale woningen

De gemeente Nijmegen biedt 100 eigenaren van monumentale woningen een energie-advies aan. Energie besparen en verduurzamen is óók in oude monumentale panden mogelijk. Deskundig advies en maatwerk zijn daarbij belangrijk. Verduurzamingsplannen moeten aan de regels voldoen, en elk monumentaal pand is anders. Bent u woningeigenaar van een monument en wilt u verduurzamen, meer wooncomfort of de energierekening verlagen? Of wilt u aardgasvrij of energieneutraal wonen? Vraag dan vóór 1 september 2021 een energie-advies aan (op=op). U betaalt een eigen bijdrage voor het adviesrapport.

Aanbod

  • Advies over verduurzaming en energiebesparing op maat voor uw monumentale woning van een onafhankelijk, ervaren, deskundig adviesbureau (De Groene Grachten of Dijkoraad).

  • U ontvangt een energieadvies dat normaal € 1.250 (incl. btw) kost. U betaalt nu alleen een eigen bijdrage van € 200 (incl. btw). De gemeente Nijmegen kan u dit lagere tarief aanbieden door inkoopvoordeel en Rijkssubsidie (RRE).

Voorwaarden   

  • U kunt meedoen als u een particuliere eigenaar bent van een monumentale woning in Nijmegen, die geregistreerd staat als rijks- of gemeentelijk monument.

  • Na uw aanmelding neemt het adviesbureau contact met u op voor een afspraak.

  • U betaalt de eigen bijdrage rechtstreeks aan het adviesbureau, voorafgaand aan het onderzoek.

  • Er zijn nog 10 adviezen tegen dit verlaagde tarief beschikbaar in 2021 (op=op).

Over het advies

Na een inspectie van uw monumentale woning en het in kaart brengen van uw wensen, zetten wij alle duurzame mogelijkheden voor uw pand op een rij. Wij kijken naar ruim 70 duurzame maatregelen op het gebied van: Isolatie, Ventilatie, Warmte, Elektriciteit en Water & Groen. U ontvangt per mail een rapport met de uitkomsten van het onderzoek, met heldere uitleg van de duurzame mogelijkheden voor uw woning. Het rapport bevat de volgende onderdelen:

  • Een overzicht van de eigenschappen van uw pand en uw wensen;

  • Een korte cultuurhistorische omschrijving van de waardevolle elementen;

  • Een selectie van interessante maatregelen, inclusief voordelen, aandachtspunten, regelgeving, een indicatie van de terugverdientijden, een inschatting van de kosten en aanbevelingen voor financiering;

  • Een stappenplan voor verdere acties richting uitvoering.

Het rapport spreekt de energieadviseur telefonisch met u door, zodat u vragen en vervolgstappen kunt bespreken.

Aanvraag energieadvies monumenten

Lees meer over monumenten

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket