Ga direct naar hoofdcontent

Straataanpak Van Reesstraat van start met webinar

Op 28 oktober hebben bewoners van de Van Reesstraat het webinar gevolgd over de straataanpak Van Reesstraat. Dit webinar vond plaats om alle bewoners te informeren over het project. Na afloop melden zich al 14 bewoners aan voor een Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP). 3 bewoners willen graag advies en begeleiding bij het verduurzamen van hun woningen. 5 bewoners hebben aangegeven als kopgroep te willen meedenken en -doen. Het MDOP wordt gratis aangeboden aan alle VvE’s in de Van Reesstraat door Gemeente Den Haag en de Rabobank.

Het webinar is ‘live’ gevolgd vanaf 28 ‘computers’. Natuurlijk had Wesley Kisters, als projectleider van de gemeente Den Haag, gehoopt dat alle 108 woningeigenaren in de Van Reesstraat naar de onlinebijeenkomst waren gekomen. Maar hij is zeker niet ontevreden over het aantal deelnemers. ‘Ik ben met name blij over de positieve feedback en de goede vragen die zijn gesteld. Iedereen heeft het hele webinar gevolgd en was enthousiast.’ Uit de reacties haalt Kisters het vertrouwen dat dit project voorziet in een behoefte van de bewoners in de Van Reesstraat. ‘Het merendeel van de deelnemers geeft aan dat ze de tijdens het webinar verstrekte informatie nuttig vinden en meer dan 90% van hen heeft interesse in een MDOP. Dat is een mooi resultaat.’

De volgende stap

De volgende stap is aan de slag te gaan met de bewoners die hebben aangegeven in de kopgroep te willen meedenken en -doen met de straataanpak. Op korte termijn zullen zij bij elkaar gaan komen. Enerzijds om die bewoners diepgaand over de straataanpak te kunnen informeren en anderzijds om de deelnemende partijen een nog beter beeld van de straat en de wijk te geven. Daarnaast zal er bij alle bewoners een brief op de mat vallen met een samenvatting van het webinar en een link waar ze dit alsnog kunnen bekijken. Verder zullen er afspraken worden gemaakt met alle mensen die zich hebben aangemeld voor een MDOP.