Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelenactie in Zutphen Centrum en Noordveen

Welkom bij de zonnepanelenactie

Het verduurzamen van uw woning is veel makkelijker en leuker wanneer dat gezamenlijk kan. Daarom organiseren wij in samenwerking met de gemeente de duurzame buurtactie voor u en uw buren!

  • Goede prijs door groepsvoordeel

  • Betrouwbare vakspecialist

  • Altijd een offerte op maat

Aanmelden zonnepanelenactie

Woont u in een monument of beschermd stadsgezicht?

Voor het aanbrengen van isolatiemateriaal en/of dubbelglas in monumenten of woningen in het beschermd stadsgezicht heeft u in de meeste gevallen een Omgevingsvergunning nodig. U kunt een gratis vooradvies aanvragen om te weten of uw plan haalbaar is. Heeft u vragen, bel of mail dan de gemeente (team Vergunning of team Monumenten). Kijk voor tips op www.toolkitduurzaamerfgoed.nl.

Lees meer

Heeft u een vraag over de zonnepanelenactie? Loopt u gerust binnen bij de Energiewinkel van ZutphenEnergie!  Eén van de 70 vrijwilligers en professionals staat u graag te woord. U vindt de Energiewinkel aan de Overwelving 10 in het centrum van Zutphen.

De stappen

Informatieavond

Op 24 september 19:30 organiseerden wij een informatieavond middels een webinar. Dit is een live uitzending op internet. De actie werd hier stap voor stap uitgelegd. U kunt de webinar via onderstaande knop terugkijken.

Informatieavond terugkijken

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Dit is een duurzame manier van elektriciteitsproductie. De elektriciteit die in woningen wordt gebruikt, wordt vaak door fossiele brandstoffen opgewekt, bijvoorbeeld door kolen- en gascentrales.

Zonnepanelen verminderen de CO2 uitstoot, u wordt minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier, uw energierekening daalt, en uw woningwaarde stijgt. Ook op bewolkte dagen wekken panelen elektriciteit op door het indirecte zonlicht. De opbrengst is dan wel minder. Een zonnepaneel gaat meer dan 25 jaar mee en levert gedurende zijn levensduur veel elektriciteit op.

Bewoners blij met zonnepanelen op hun dak

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Welkom bij het energieloket van de gemeente Zutphen. Als u wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen.

Bekijk hier alle acties in uw gemeente

Samen met de gemeente Zutphen en ZutphenEnergie organiseren wij een aantal isolatieacties, Buurtacties Energiezuinig wonen en zonnepanelenacties. Via onderstaande knop vind meer informatie over de lopende acties in uw gemeente.

Bekijk hier alle projecten in uw gemeente

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Bent u nieuwsgierig?

U kunt zuch vrijblijvend aanmelden voor de actie of het informatiepakket bekijken. In dit informatiepakket vind u alle benodigde informatie over de collectieve actie.

Download het informatiepakket Aanmelden zonnepanelenactie

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket