Ga direct naar hoofdcontent

Zonnepanelenactie Papendrecht

Bespaar energiekosten met zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Door zelf groene stroom op te wekken heeft u lagere energiekosten. Zo verdient u de investering in zonnepanelen vanzelf terug. Zonnepanelen kopen is makkelijker, voordeliger én leuker wanneer dat samen kan. Daarom organiseren wij met de gemeente deze zonnepanelenactie voor u en uw buren.

Heeft u nog vragen?

Op 10 februari organiseerden wij  een informatieavond door middel van een webinar. Dat is een live uitzending op internet. Hier werd de actie stap voor stap uitgelegd. U kunt de webinar via onderstaande knop terugkijken.

  • Uitleg van de actie

  • Gemeente en vakspecialist aanwezig

Informatieavond terugkijken

Alle informatie op een rijtje

Om het u makkelijk te maken hebben wij het uitzoekwerk al gedaan. We hebben vakspecialisten in de regio gevraagd een aanbod te doen, en dit hebben wij vergeleken op basis van ervaring, garanties en prijs. Onze technische adviseurs hebben hier het beste aanbod uit gekozen. Daarna hebben wij vaste prijzen met de vakspecialist afgesproken. Deze informatie is opgenomen in een informatiepakket. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u de offerte ontvangt.

  • Materiaal van hoge kwaliteit

  • Lange garanties en een ervaren installateur

  • Standaard prijzen, geen verrassingen

Bekijk het informatiepakket

Ook uw eigen energie opwekken?

Bekijk hier stap voor stap hoe u kunt profiteren van de voordelen van de actie.

Bent u nieuwsgierig?

Klik op de onderstaande knop om meer te weten te komen over deze actie

Hoe wij het beste aanbod voor u vinden

Zo zorgen wij dat u het beste aanbod krijgt en snel kunt profiteren van lagere energiekosten.

Andre vertelt u graag meer over onze aanpak in deze video:

Bekijk de video

Meer dan 66.000 bewoners deden al mee aan onze acties

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Lees meer ervaringen

Bewoners blij met zonnepanelen op hun dak

"Na het advies heb ik de knoop doorgehakt en zijn de zonnepanelen vier weken later binnen een dag geplaatst. De hele installatie gebeurde zonder tegenslag en was verbazingwekkend snel geregeld. Het was ook erg fijn dat de installateur de teruggave van de 21% btw regelde voor mij. Zoals het er nu naar uitziet heb ik de panelen al binnen 5 jaar terugverdiend!" 

Jan | Zonnepanelenactie Dordrecht

Lees meer ervaringen

Zonnepanelen op een dak met bomen op de achtergrond

Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Een zonnepaneel gaat meer dan 25 jaar mee en levert gedurende zijn levensduur veel elektriciteit op. U verlaagt de energierekening, vermindert uw CO2-uitstoot en wekt een deel van uw elektriciteitsgebruik zelf op. Zonnepanelen kunnen op een plat en schuin dak worden geplaatst. Op een dak van een gemiddeld rijtjeshuis passen ongeveer 6 tot 12 zonnepanelen.

Op een plat dak worden panelen met schroeven aan het dak bevestigd of worden de panelen los op het dak geplaatst. In dat geval worden ze verzwaard met ballast (stenen of grind). Op een schuin dak worden de panelen op een rails gemonteerd, die aan het dak of de dakpannen worden bevestigd.

Zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 36º. Wanneer uw dak ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van 20º-60º, dan heeft u ongeveer hetzelfde rendement.

Hulp bij btw-terugvragen

Visuele weergave van woning met zonnepanelendat is aangesloten op het elektriciteitsnet

Veelgestelde vragen over zonnepanelen en deze actie

Bent u nieuwsgierig?

Klik op de onderstaande knop om meer te weten te komen over deze actie

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket

Gemeente Papendrecht

Welkom op het Regionaal Energieloket. De komende jaren verandert er veel in Papendrecht. Voor 2050 moeten alle woningen aardgasvrij zijn. De woningen moeten dan zijn aangesloten op duurzame energie. De gemeente maakt voor 2021 een planning. Daarin staat welke buurt wanneer van het aardgas afgaat. U kunt zich nu al stapsgewijs hierop voorbereiden. Bijvoorbeeld door uw woning te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Het Regionaal Energieloket kan u daarbij helpen.