Ga direct naar hoofdcontent

Zon op kleine VVE's - Amsterdam

Welkom bij de zonnepanelenactie voor kleine VvE’s in Amsterdam Oost. Het verduurzamen van uw woning is veel makkelijker en leuker wanneer dat gezamenlijk kan. Om u als VvE te begeleiden met deze aanschaf hebben we een een traject speciaal ingericht voor kleine VvE’s (tot en met 8 appartementen). Dit traject omvat twee stappen:

Stap 1. Goedkeuring binnen de VvE.

Om zonnepanelen te plaatsen is er toestemming nodig vanuit de VvE. Om u als VvE daarbij te helpen kunt u de twee webinars terugkijken en ook het informatiepakket aanvragen met hulpmiddelen.

Inschrijven advies en hulpmiddelen

Stap 2. Collectieve inkoop zonnepanelen

Zodra de VvE toestemming geeft aan de leden om zonnepanelen te plaatsen, kunnen de VvE leden mee doen met een collectieve inkoop van zonnepanelen. U kunt een prijsindicatie vinden in het prijzenpakket en krijgt een persoonlijke offerte nadat er een technische schouw heeft plaatsgevonden. Eén inschrijver per VvE is voldoende.

Inschrijven collectieve inkoop

De stappen

Bent u er ook bij?

Tijdens de avond ontvangt u meer informatie over de collectieve inkoop en kunt u vragen stellen. Naast het Regionaal Energieloket zijn ook de gemeente en de installateur aanwezig. 

Informatieavond:

  • Terugkijken van webinar deel 1 (met generieke informatie) kan via onderstaande knop.

Webinar terugkijken

  • Terugkijken van webinar deel 2 (verdieping) kan via onderstaande knop.

Webinar 2 terugkijken

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Dit is een duurzame manier van elektriciteitsproductie. De elektriciteit die in woningen wordt gebruikt, wordt vaak door fossiele brandstoffen opgewekt, bijvoorbeeld door kolen- en gascentrales.

Zonnepanelen verminderen de CO2 uitstoot, u wordt minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier, uw energierekening daalt, en uw woningwaarde stijgt. Ook op bewolkte dagen wekken panelen elektriciteit op door het indirecte zonlicht. De opbrengst is dan wel minder. Een zonnepaneel gaat meer dan 25 jaar mee en levert gedurende zijn levensduur veel elektriciteit op.

Bewoners blij met zonnepanelen op hun dak

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Gemeente Amsterdam

Amsterdam wil een schone stad zijn. Een stad waar alleen nog schone energie wordt gebruikt. Een stad met ruimte voor iedereen, met prettige buurten en frisse lucht. Zo blijft Amsterdam leefbaar voor onze kinderen en kleinkinderen. Het doel is om de CO2-uitstoot terug te dringen met 95 procent in 2050. Ook wil de gemeente al in 2022 250 Megawatt aan zonne-energie opwekken in Amsterdam en de stad vóór 2040 volledig aardgasvrij maken.

Doorzichtige afbeelding waarop logo van Gemeente Amsterdam staat

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Bent u nieuwsgierig?

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor de online informatieavond op 16 juli (19:30 - 20:30).

Aanmelden online informatieavond

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket