Ga direct naar hoofdcontent

Wijkproject Energie Gilze en Rijen

Wolfsweide en Schildersbuurt gaan ervoor, samen naar energieneutraal!

Weet u het nog? 

In 2050 zullen we van het aardgas af moeten zijn. Daarom hebben de gemeenten de opdracht om een Regionale Energie- en KlimaatStrategie (REKS) op te stellen. Onze gemeente heeft dat in samenwerking met 10 andere gemeenten ook gedaan. Aangezien het een hele puzzel zal zijn om alle huizen van het aardgas af te halen, heeft de Gemeente vorig jaar samen met Energie Gilze Rijen een wijkaanpak opgezet.

Er zijn 4 wijken geselecteerd. Het gaat hierbij om (delen van) de wijken Wolfsweide en Schildersbuurt in Rijen en Hofstad en Steenakkers in Gilze. De inwoners van deze wijken zijn ondertussen meerdere keren aangeschreven en onder leiding van hun energiecoach zijn wijkteams gevormd en woningen bezocht.

Verduurzamingsplannen

Voor de veel voorkomende woningen in de wijken is een stappenplan naar klimaatneutraal gemaakt. Deze plannen geven een concreet overzicht van de maatregelen die je stapsgewijs kan ondernemen om je woning te verduurzamen. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de benodigde investering en de te verwachten besparingen. Omdat de bezochte woningen representatief zijn voor de wijk, kan iedereen in die wijk met een verduurzamingsplan aan de slag

Informatieavond

Op maandag 8 maart (Wolfsweide) en dinsdag 16 maart (Schildersbuurt) zullen we via een online meeting het stappenplan presenteren aan alle wijkbewoners. Zij kunnen daarna zelf aan de slag met de verduurzaming van hun woningen. De energiecoach van EGR en een enthousiast wijkteam staan klaar om daarbij te helpen.

Wat heeft u hier aan?

De opgave om in 2050 van het (aard)gas af te zijn is groot. In de “transitievisie warmte” die de gemeente dit jaar opstelt, zal richting gegeven worden aan die energietransitie. U kunt als woningeigenaar echter nu al aan de slag met de eerste stappen. Niet alleen voor een duurzame toekomst, maar ook voor uw eigen portemonnee. Tijdens de informatieavond leggen we uit wat u kunt doen aan uw woning. Wij helpen u daarbij.

Dus meld u aan voor uw eigen wijk via het onderstaand emailadres, en kom naar de informatieavond! 

Wijkteam Wolfsweide 8 maart 20.00 uur: freek@energiegilzerijen.nl

Wijkteam Schildersbuurt 16 maart 20.00 uur: arjan@energiegilzerijen.nl

Energie Gilze Rijen is een organisatie voor en door leden met als doel een actieve bijdrage te leveren aan een klimaatneutraal, duurzaam en energie onafhankelijk Gilze Rijen. Wij hebben 296 leden.

En wij zijn onderdeel van samen OM, het groenste energie collectief van Nederland.

Wilt u nog meer informatie. Kijk dan op www.energiegilzerijen.nl