Ga direct naar hoofdcontent

Webinars Besparen op je energierekening in West

Schrik je iedere maand weer van die hoge energierekening? Dat hoeft meestal niet zo te zijn. Er zijn veel manieren om te besparen. Bewoners kunnen een inspirerende webinar volgen op 8 juni (voor huurders) en op 15 juni (voor eigenaren) van 19.30-20.45. Hier worden tips, trucs en handige informatie gegeven over energiegebruik. Het is een makkelijk toegankelijke webinar waarin we kijken naar de energierekening en de grootste kostenposten daarvan. Welke apparaten zijn de energieslurpers in huis? Hoe kun je met weinig geld de warmte binnen houden? Of de hitte buiten houden? Zijn er energiezuinige manieren om je huis te verkoelen?

Minder gas verbruiken = (veel) minder betalen aan energie

We wonen in West allemaal in (kleine) appartementen. De meeste daarvan gaan voorlopig nog niet van het aardgas af. Ondertussen gaat de gasprijs wel stijgen en daarmee onze kosten voor verwarming en warm water. Ga dus op tijd aan de slag. Het Regionaal Energieloket verzorgt de presentatie en beantwoordt uw vragen. Je kunt je opgeven via de link hieronder.

Aanmelden informatieavonden huurders

Informatieavond voor huurders

Op 8 juni en 5 oktober organiseren Regionaal Energieloket samen met de gemeente een informatieavond via een webinar. Dat is een live uitzending op internet. U bent zelf niet in beeld. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan Regionaal Energieloket en de gemeente. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Wilt u de avond later terugkijken? Meld u dan ook aan. U ontvangt na afloop een e-mail om het webinar terug te kijken.

Informatieavond terugkijken (8 juni)

Aanmelden informatieavond woningeigenaren

Informatieavond voor woningeigenaren

Op 15 juni en 12 oktober organiseren Regionaal Energieloket samen met de gemeente een informatieavond via een webinar. Dat is een live uitzending op internet. U bent zelf niet in beeld. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan Regionaal Energieloket en de gemeente. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Wilt u de avond later terugkijken? Meld u dan ook aan. U ontvangt na afloop een e-mail om het webinar terug te kijken.

Informatieavond terugkijken (15 juni)

Met Energie de Wijk in

Deze webinars vormen een onderdeel van de actie “Met Energie de Wijk in”. Hiermee wil Stadsdeel West kennis over energie aan bewoners meegeven door middel van een animatiefilm, workshops, en webinars (over besparen op je energielasten, je wooncomfort verhogen en bijdragen aan een energiezuiniger woonomgeving). Met vragen hierover kunt u terecht bij Jorien Röling (j.roling@amsterdam.nl) van de gemeente Amsterdam. Op de langere termijn schakelen we over van fossiele brandstoffen (zoals aardgas) naar toekomstbestendige verwarmingsmanieren. Zo gaan we klimaatopwarming tegen. De gemeente Amsterdam ondersteunt duurzame initiatieven, deze zijn te vinden op www.amsterdam.nl/duurzaam. Aan huurders biedt Stichting !WOON; zie hiervoor www.wooninfo.nl.

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket

Gemeente Amsterdam

Amsterdam wil een schone stad zijn. Een stad waar alleen nog schone energie wordt gebruikt. Een stad met ruimte voor iedereen, met prettige buurten en frisse lucht. Zo blijft Amsterdam leefbaar voor onze kinderen en kleinkinderen. Het doel is om de CO2-uitstoot terug te dringen met 95 procent in 2050. Ook wil de gemeente al in 2022 250 Megawatt aan zonne-energie opwekken in Amsterdam en de stad vóór 2040 volledig aardgasvrij maken.

Logo van Gemeente Amsterdam