Ga direct naar hoofdcontent

Warmtebeeldfoto's

Warmtebeeldfoto's

Een warmtebeeldfoto is een infraroodfoto die de verschillen in temperatuur laat zien. Daarnaast laat een warmtebeeld foto ook zien of er warmte weglekt uit uw huis en waar ergens kieren zitten. U ziet bijvoorbeeld of een dakkapel goed is afgewerkt.

Ondernemer of organisatie? Kijk dan hier

Wat zie je nog meer op een warmtebeeldfoto?

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord: ontbrekende isolatie, natte of uitgezakte isolatie, koudebruggen (in de isolatie), kieren, naden, gaten, luchtdichtheid van de woning, bouwgebreken en lekkages. Daarnaast kan er opgespoord worden of u spouwmuurisolatie heeft en deze misschien is weggezakt. U weet dan waar u kunt beginnen met het isoleren van uw woning.

Om een warmtebeeldfoto te kunnen maken, moet er genoeg warmte verschil zijn tussen de binnentemperatuur en buitentemperatuur. Laat daarom een warmtebeeldfoto in het najaar of in de winter maken (voorkeur: november tot april).

Een warmtebeeldfoto van uw woning

De gemeente heeft enkele warmtebeeldcamera’s. Als het koud genoeg is, van ongeveer oktober tot en met maart, kunnen daarmee foto’s gemaakt worden. In die periode verschijnt hieronder een knop waarmee u een aanvraag kunt doen. Deze foto’s zijn geheel gratis.