Ga direct naar hoofdcontent

Gezocht: Energiecoaches!

Wil jij jouw steentje bijdragen aan het milieu en kun je goed met mensen overweg? Meld je dan aan als energiecoach! NME Liemers is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor een nieuw op te richten team energiecoaches.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach help je stads- en dorpsgenoten in de gemeente Zevenaar bewuster om te gaan met energie. Daarmee besparen ze op hun energierekening en dragen ze bij aan een beter milieu. Als energiecoach kun je je verplaatsen in de situatie en mogelijkheden van de bewoner en geef je advies over en activeer je hen tot het nemen van besparende maatregelen. Je gebruikt hierbij onze website: https://regionaalenergieloket.nl/zevenaar. Komt er een aanvraag voor een adviesgesprek binnen, dan neem je zelf contact op om de afspraak in te plannen.

Wat zoeken we in jou?

  • Inlevingsvermogen: je kunt goed met mensen omgaan. Je bent empathisch en sociaal en hebt goede communicatievaardigheden. Met jouw overtuigingskracht kun je mensen adviseren en activeren.

  • Affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing: je hoeft nog niet op de hoogte te zijn van alle energiebesparende maatregelen, maar hebt wel interesse in dit onderwerp en bent in staat om de maatregelen in korte tijd via een (digitale) training te begrijpen. Zelfstandigheid: in principe ga je in je eentje op pad.

  • Leergierigheid: je stapt graag in een leerproces met feedback en intervisiemomenten met je medecoaches, om de gesprekken steeds beter uit te kunnen voeren.

  • Digitale vaardigheid: je bent vertrouwd genoeg met digitale middelen om de adviesgesprekken ook digitaal te kunnen voeren (eventueel na uitleg).

Wat bieden wij?

Een leuke vrijwilligersfunctie waarin je veel mensen kunt ontmoeten. Je krijgt een korte digitale opleiding over energiebesparende maatregelen en regelmatige bijscholing, zodat je goed beslagen ten ijs gaat. Daarbij kun je kiezen of je alleen de basisopleiding doet waardoor je alleen over kleine maatregelen en gedragsverandering adviseert, of dat je ook de vervolgtraining over grotere energiebesparende aanpassingen aan de woning wilt doen. Het Regionaal Energieloket is ons digitale portaal en biedt inhoudelijke ondersteuning. Elke maand is er voor het team van energiecoaches een verplicht bijscholings- en intervisiemoment. Tot slot krijgen alle energiecoaches per gesprek een vaste vrijwilligersvergoeding van € 15,- die o.a. eventuele reiskosten dekt, met een maximum van € 750,- per jaar.

Werktijden

We zoeken mensen die minimaal 10 uur per maand beschikbaar zijn. We verwachten dat je gemiddeld per week 1 adviesgesprek van 1-1,5 uur voert en de bijbehorende administratie regelt. Daarnaast heb je elke maand een intervisiesessie met je teamgenoten.

Geïnteresseerd?

Mail dan een korte motivatie met cv naar Wieneke Olthof via info@nmeliemers.nl. Heb je vragen, stel die dan ook gerust! Het eerste trainingsmoment voor coaches vindt in juli plaats.