Ga direct naar hoofdcontent

Best aardgasvrij

Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Daarom gaan we op een andere manier onze huizen verwarmen en koken. Niet in één keer, maar stap voor stap en buurt voor buurt. Daarvoor maakten we een plan: de Transitievisie Warmte. Deze is nu klaar en vastgesteld door de gemeenteraad. Dat betekent dat we de komende jaren aan de slag gaan met de uitvoering ervan.

Plannen in uw buurt

Voor alle buurten in Best onderzochten we de mogelijkheden om over te stappen naar duurzame warmtetechnieken. Als eerste maakten we onderscheid tussen gezamenlijke of individuele mogelijkheden. Na dat onderscheid zijn vier type buurten benoemd. In die buurten wordt voor bijna alle woningen eerst ingezet op energie besparen. Kijk in de Transitievisie Warmte-tool in welk type buurt uw woning staat. 

Naar de Transitievisie Warmte tool

Zelf aan de slag

Het belangrijkste is dat u minder gas nodig hebt voor verwarming door te isoleren. Ook is het mogelijk om nu al kleinere maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips, het aanbrengen van radiatorfolie, korter douchen of de ketel op 60 graden instellen. Lees meer in het pdf-document 50 besparingstips.

Bekijk meer tips

Praat mee

Heeft u al zelf al energiebesparende maatregelen genomen? Deel uw tips en ervaringen. We horen graag uw ideeën om samen aan de slag te gaan in uw buurt. Praat mee via pleinbest.nl/aardgasvrij.

Brief

Inwoners van de gemeente Best ontvangen in de week van 7 maart een brief met bijlage over Best Aardgasvrij. Deze brief wordt gefaseerd bezorgd in de gemeente. U kunt de brief hier downloaden. De bijlage van de brief vindt u hier.

Het plan: de Transitievisie Warmte (TVW)

De Transitievisie Warmte 1.0. stelde de raad vast op maandag 31 januari 2022. 

Veelgestelde vragen Best aardgasvrij

Kun je hier niet vinden wat je zoekt?

Stuur je vraag dan naar duurzaam@gembest.nl!

Logo gemeente Best

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket