Ga direct naar hoofdcontent

Toolbox voor initiatieven

De toolbox: voor het samen verduurzamen van uw straat, wijk of dorp!

U maakt zich zorgen om het klimaat en wilt actie ondernemen. Niet alleen in uw eigen woning, maar ook in uw buurt. Maar hoe pakt u zoiets aan? Met onze hulp natuurlijk!

We werken met onze Toolbox: deze methode bestaat uit 3 stappen en is samengesteld in samenwerking met onderzoeksinstellingen, wijkinitiatieven, Grunneger Power en de gemeente Groningen. In het kort werkt het als volgt:

  1. Stap 1: We luisteren naar uw wens, organiseren het gesprek met de buurt en helpen u bij goede plannen.

  2. Stap 2: We onderzoeken samen wat technisch en financieel kan. Hier komen de feitelijke mogelijkheden vanuit de overheid en de wensen van bewoners samen. De gemeente heeft namelijk plannen voor iedere wijk voor de overgang op duurzame energie. Dus het zou mooi zijn als die elkaar versterken.

  3. Stap 3: We gaan lekker aan de slag! Afhankelijk van de wens voeren we óf samen plannen uit óf geven we advies over energiebesparende en duurzame oplossingen. Dat advies kunt u zelf eenvoudig uitvoeren.

Hoe lang het duurt voordat we aan de slag kunnen is afhankelijk van het initiatief. We blijven betrokken, ook als het initiatief eenmaal is opgezet.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice