Ga direct naar hoofdcontent

Openbare laadpaal elektrische auto

Wat is het?

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Slim, want elektrische auto’s zijn beter voor het milieu, goedkoper in onderhoud en rijden prettig. U kunt de auto opladen aan een laadpaal op eigen terrein of aan een openbare laadpaal.

Woont of werkt u in Oirschot en staat er nog geen openbare laadpaal in de buurt van uw huis of werk, of zijn ze altijd bezet? U kunt kosteloos een laadpaal aanvragen bij Vattenval. Dit bedrijf neemt uw aanvraag in behandeling en plaatst de oplaadpalen in opdracht van de provincie.

Hoe werkt het?

Een openbare laadpaal aanvragen voor in uw buurt of bij uw werk is zo gedaan. Ga hiervoor naar de website van Vattenfall. Medewerkers van dit bedrijf beoordelen uw aanvraagformulier kijken of het mogelijk en/of nodig is om het oplaadnetwerk op die locatie uit te breiden. Vervolgens gaan ze op zoek naar een goede locatie voor de laadpaal, in overleg met de gemeente. Hierbij kijken ze onder andere naar de bereikbaarheid en zichtbaarheid van de laadpaal en de aanwezigheid van leidingen. Maar ook naar de parkeerdruk en last voor omwonenden. Na de definitieve locatiekeuze publiceert de gemeente het verkeersbesluit en hebben omwonenden de mogelijkheid om binnen 6 weken bezwaar te maken tegen het besluit. Staan alle lichten op groen? Dan wordt de laadpaal geplaatst. Als u vragen heeft kunt u mailen naar openbaar.laden@vattenfall.com.

Wat moet ik doen?

Aanvragen openbare laadpaal

Inwoners en bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor het plaatsen van een openbare laadpaal. De belangrijkste voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen zijn:

  • u gebruikt een elektrische auto of gaat deze auto gebruiken (en kunt dit aantonen met een kentekenbewijs, aankoopcontract of leasecontract);

  • u hebt geen parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals een oprit, garage of carport;

  • er is of komt geen openbaar oplaadpunt binnen 300 meter loopafstand.

Aanvragen laadpas

Voor het opladen aan een openbare laadpaal heeft u een laadpas nodig. U kunt hiervoor een abonnement afsluiten bij een van de aanbieders. Die kunt u vinden op de website van EVnetNL: www.evnet.nl/opladen/laadpas. De kosten voor het abonnement en voor de elektriciteit betaalt u aan de aanbieder.

Ga naar website