Ga direct naar hoofdcontent

Isolatieactie Woensdrecht

Welkom bij de isolatieactie

Het verduurzamen van uw woning is veel makkelijker en leuker wanneer dat gezamenlijk kan. Daarom organiseren wij in samenwerking met de gemeente de isolatieactie voor u en uw buren!

  • Goede prijs door groepsvoordeel

  • Betrouwbare vakspecialist

  • Altijd een offerte op maat

Aanmelden isolatieactie

De stappen

Heeft u nog vragen?

Op 1 september organiseerden wij  een informatieavond door middel van een webinar. Dat is een live uitzending op internet. Hier werd de actie stap voor stap uitgelegd. U kunt de webinar via onderstaande knop terugkijken.

  • Uitleg van de actie

  • Gemeente en vakspecialist aanwezig

Informatieavond terugkijken

Hoe werken vloer en muurisolatie

Vloer- en bodemisolatie

Kruipruimtes zijn vaak koud en vochtig. Door in uw kruipruimte te isoleren zorgt u ervoor dat kou uit de bodem niet de woning in trekt. Daarnaast voorkomt het dat bodemvocht in de kruipruimte voor vochtproblemen kan zorgen. Daarom is vloerisolatie niet alleen energiezuinig, maar ook prettiger wonen. Isolatiemateriaal kan op twee manieren worden aangebracht: tegen de onderkant van de vloer (het ‘plafond’ van de kruipruimte) of op de bodem van de kruipruimte. De eerste manier noemen we vloerisolatie; de tweede bodemisolatie. 

Vloerisolatie is de beste optie voor verhoogd comfort en een verlaagde energierekening. Dit is mogelijk wanneer de kruipruimte minstens 50 centimeter diep is. Uw vloer wordt dan geïsoleerd met isolatiefolie, minerale wol of isolatieschuim. Is de kruipruimte minder diep? Dan kan de vloer geïsoleerd worden door een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte, bijvoorbeeld EPS parels. Bodemisolatie heeft minder effect dan vloerisolatie, maar is vaak ook goedkoper. 

Spouwmuurisolatie

Een niet-geïsoleerde woning verliest veel warmte via de muren. De ketel moet hard werken om het binnen warm en comfortabel te krijgen. Met spouwmuurisolatie trekt u de woning een warme trui aan. Muren van woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Bij deze woningen zit tussen de binnen- en buitenmuur een luchtlaag (de spouw) die in veel gevallen na-geïsoleerd kan worden. Spouwmuren van woningen uit de bouwperiode van 1976 en 1985 zijn vaak matig geïsoleerd. Dit kan soms worden bij-geïsoleerd. Door middel van spouwmuurisolatie voorkomt u warmteverlies en een onnodig hoge energierekening. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een eenvoudige klus, zonder overlast en rommel in huis. Het is doorgaans binnen een dag geregeld. 

Fotot van dwarsdoorsnede geïsoleerde muur

Download het informatiepakket

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Gemeente Woensdrecht

Op www.woensdrecht.nl/duurzaam vindt u uitgebreide informatie over hoe de visie en uitvoering van gemeente Woensdrecht is op het gebied van duurzaamheid.

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Veelgestelde vragen over muurisolatie

Veelgestelde vragen over vloer- en bodemisolatie

Bent u nieuwsgierig?

U kunt zuch vrijblijvend aanmelden voor de actie of het informatiepakket bekijken. In dit informatiepakket vind u alle benodigde informatie over de collectieve actie.

Download het informatiepakket Aanmelden isolatieactie

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket