Isolatieactie Uithoorn

image

Over dit project

Uithoorn
donderdag 14 mei 2020, 22:00 - woensdag 30 december 2020, 22:00

Welkom bij de isolatieactie

Het verduurzamen van uw woning is veel makkelijker en leuker wanneer dat gezamenlijk kan. Daarom organiseren wij in samenwerking met de gemeente de duurzame buurtactie voor u en uw buren!

✓ Goede prijs door groepsvoordeel

✓ Betrouwbare vakspecialist

✓ Altijd een offerte op maat

Aanmelden isolatieactie

De stappen

Bent u er ook bij?

Tijdens de avond ontvangt u meer informatie over de collectieve inkoop en kunt u vragen stellen. Naast het Regionaal Energieloket zijn ook de gemeente en de installateur aanwezig. 

De informatieavond zal online plaats vinden. Datum: nog onbekend

image

Hoe werken vloer en muurisolatie

Vloer- en bodemisolatie

Kruipruimtes zijn vaak koud en vochtig. Door in uw kruipruimte te isoleren zorgt u ervoor dat kou uit de bodem niet de woning in trekt. Daarnaast voorkomt het dat bodemvocht in de kruipruimte voor vochtproblemen kan zorgen. Daarom is vloerisolatie niet alleen energiezuinig, maar ook prettiger wonen. Isolatiemateriaal kan op twee manieren worden aangebracht: tegen de onderkant van de vloer (het ‘plafond’ van de kruipruimte) of op de bodem van de kruipruimte. De eerste manier noemen we vloerisolatie; de tweede bodemisolatie. 

Vloerisolatie is de beste optie voor verhoogd comfort en een verlaagde energierekening. Dit is mogelijk wanneer de kruipruimte minstens 50 centimeter diep is. Uw vloer wordt dan geïsoleerd met isolatiefolie, minerale wol of isolatieschuim. Is de kruipruimte minder diep? Dan kan de vloer geïsoleerd worden door een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte, bijvoorbeeld EPS parels. Bodemisolatie heeft minder effect dan vloerisolatie, maar is vaak ook goedkoper. 

Spouwmuurisolatie

Een niet-geïsoleerde woning verliest veel warmte via de muren. De ketel moet hard werken om het binnen warm en comfortabel te krijgen. Met spouwmuurisolatie trekt u de woning een warme trui aan. Muren van woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Bij deze woningen zit tussen de binnen- en buitenmuur een luchtlaag (de spouw) die in veel gevallen na-geïsoleerd kan worden. Spouwmuren van woningen uit de bouwperiode van 1976 en 1985 zijn vaak matig geïsoleerd. Dit kan soms worden bij-geïsoleerd. Door middel van spouwmuurisolatie voorkomt u warmteverlies en een onnodig hoge energierekening. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een eenvoudige klus, zonder overlast en rommel in huis. Het is doorgaans binnen een dag geregeld. 

image

Download het informatiepakket

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

image

Gemeente Uithoorn

Welkom op het energieloket van de gemeente Uithoorn. Als gemeente hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Kijk rond op het energieloket en neem gerust contact op bij vragen.

In 2019 schreven ruim 6.000 woningeigenaren zich in voor onze collectieve acties!

Veelgestelde vragen over muurisolatie

Veelgestelde vragen over vloer- en bodemisolatie

Bent u nieuwsgierig?

U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor de actie of het informatiepakket bekijken. In dit informatiepakket vind u alle benodigde informatie over de collectieve actie.

Download het informatiepakket Aanmelden isolatieactie

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


image