Isoleren voor een lagere energierekening en een warme woning
Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Het isoleren van uw woning is makkelijker, voordeliger en leuker wanneer dat samen kan! Daarom organiseerden wij met de gemeente deze isolatieactie voor u en uw buren. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.
Goed om te weten:
In verband met de huidige drukte in de markt en een tekort aan materialen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.
-
We zijn genoodzaakt een maximum aantal inschrijvingen aan te houden. Dit kan betekenen dat de inschrijvingen eerder sluiten.
-
De installateur streeft ernaar om ongeveer twee weken na uw aanvraag contact met u op te nemen. Door de drukte kunnen doorlooptijden voor contact en installatie langer zijn dan u van ons gewend bent.
Informatieavond terug kijken
Op 22 november organiseerden wij een informatieavond via een webinar. Dat is een live uitzending op internet. Hier werd de actie stap voor stap uitgelegd. Ook was de gemeente en de vakspecialist aanwezig.
Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden om het webinar terug te kijken. U ontvangt dan een e-mail met een terugkijklink.
Hoe kunt u meedoen?
Bekijk hier stap voor stap hoe u kunt profiteren van de voordelen van de actie.
Hoe wij het beste aanbod voor u vinden
Bekijk hier hoe deze actie tot stand is gekomen.
Meer dan 66.000 bewoners deden al mee aan onze acties
"Voordat er vloerisolatie in mijn woning lag, liep ik vrijwel altijd rond met sloffen of dikke sokken. Nu komt er geen kou meer door de vloer heen en kan ik zonder sloffen rondlopen. En de spouwmuurisolatie zorgt voor veel minder tocht in huis. Vroeger voelde ik kou in mijn nek als ik bij de muur zat. Nu is dat niet meer het geval! Omdat de gemeente een collectieve actie organiseerde, hebben wij meegedaan!"
Idelette | Isolatieactie Papendrecht
"Wij hebben onze vloer en spouwmuur laten isoleren en het is nu gewoon warmer in huis. Als we in de ochtend de verwarming aan doen is het gauw warm. Ook merken we dat de vloer warmer is. We zaten al langer na te denken over het isoleren van onze woning, dus toen we het aanbod van de gemeente zagen, zijn we daar op ingegaan. Alles verliep heel vlot en de installatie is binnen een dag geregeld!"
Leo | Isolatieactie Hendrik Ido Ambacht
Hoe werkt vloer- en bodemisolatie?
Vloerisolatie vanuit de kruipruimte is meestal de beste manier om de vloer te isoleren. U isoleert dan aan de onderkant van de begane grond vloer. Dit bespaart het meeste energie waardoor uw woning een stuk comfortabeler wordt. Voor deze vorm van isoleren is voldoende ruimte nodig in de kruipruimte. Dit is 35cm onder houten balken en 50cm onder betonnen vloeren. Heeft u onvoldoende ruimte? Dan is bodemisolatie in de kruipruimte een goed alternatief. Helemaal geen kruipruimte? Dan kunt u de vloer isoleren vanaf de bovenkant.
Veelgestelde vragen over vloer- en bodemisolatie
Ik wil mijn kruipruimte isoleren: kan ik dan beter bodem- of vloerisolatie toepassen?
Hoeveel kost vloer- of bodemisolatie?
Hoe weet ik of mijn vloer al is geïsoleerd?
Welke isolatiematerialen zijn er allemaal vloer- of bodemisolatie?
Ik heb een houten vloer. Welk isolatiemateriaal is geschikt?
Ik heb een betonnen ondervloer. Welk isolatiemateriaal is geschikt?
Kan ik mijn vloer ook isoleren als ik vloerverwarming heb?
Ik heb geen kruipruimte, wat nu?
Zijn er subsidies, leningen of andere financieringsmogelijkheden voor vloer- of bodemisolatie?
Meer lezen over vloerisolatie op onze kennisbank
Subsidie voor isolatie of een (hybride) warmtepomp
Woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende maatregelen zoals isolatie of een warmtepomp kunnen subsidie aanvragen. De zogenaamde Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).
Neemt u één isolatiemaatregel, dan krijgt u als woningeigenaar ongeveer tot 15% van de investering aan subsidie. Als u twee maatregelen of meer neemt, krijgt u tot ongeveer 30% subsidie. U combineert dan een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Het percentage is een inschatting, de precieze subsidiebedragen vindt u op de website van de RVO. Meer informatie over de verschillende maatregelen waarvoor u subsidie kunt aanvragen en de voorwaarden vindt u in dit artikel.
Laat u de aanvraag liever over aan een professionele partij?
Onze partner Simpel Subsidie kan de volledige subsidieaanvraag voor u regelen. De kosten hiervoor zijn €85. Mocht u toch niet in aanmerking komen voor de subsidie dan hoeft u niets te betalen. Ook kunt u via de website van Simpel Subsidie een gratis en vrijblijvende check doen om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Ga naar de website van Simpel Subsidie voor hulp of meer informatie.
Heeft u een vraag voor ons?
Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.