Ga direct naar hoofdcontent

Isolatieactie Deventer Oost

Samen aan de slag met energiebesparing!

Het verduurzamen van uw woning is veel makkelijker en leuker wanneer dat gezamenlijk kan. Daarom organiseren wij in samenwerking met de gemeente een isolatieactie voor u en uw buren! In deze actie worden vloerisolatie en spouwmuurisolatie aangeboden.

Voordelen van de isolatieactie

  • Goede prijs door groepsvoordeel

  • Betrouwbare vakspecialist

  • Altijd een offerte op maat

Aanmelden isolatieactieDownload het informatiepakket

De stappen

Heeft u nog vragen?

Op 18 juni organiseerden wij een informatieavond door middel van een webinar. Dat is een live uitzending op internet. Hier werd de actie stap voor stap uitgelegd en was er mogelijkheid om vragen stellen. U kunt de webinar via onderstaande knop terugkijken.

Webinar terugkijken

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2020 deden ruim 66.000 bewoners mee aan onze acties

Veelgestelde vragen over vloer- en bodemisolatie

Veelgestelde vragen over muurisolatie

Bent u nieuwsgierig?

U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor de actie of het informatiepakket bekijken. In dit informatiepakket vind u alle benodigde informatie over de collectieve actie.

Download het informatiepakket Aanmelden isolatieactie

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket

Beschermde dieren

In spouwmuren kunnen vleermuizen en vogels als de gierzwaluw en huismus nestelen of verblijven. Het verstoren van deze dieren, vooral tijdens het broedseizoen, is niet toegestaan volgens de Wet natuurbescherming. Er mag dus niet zomaar worden geïsoleerd.

Vleermuizen in de spouw

Denk je dat er vleermuizen leven in je spouwmuren? Laat dan een ecologisch adviesbureau (bijvoorbeeld Ecotierra of Ecogroen) kijken of dat inderdaad het geval is. Zit er niks, dan kun je aan de slag. Zitten er wel vleermuizen of andere dieren? Dan kan het adviesbureau je adviseren over vervolgstappen. Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Wil je isoleren waar vleermuizen aanwezig zijn? Dan moet je daarvoor bij de provincie een ontheffing in het kader van de Wet natuurbescherming aanvragen. Die aanvraag kan even duren. Vaak wordt dan als voorwaarde gesteld dat je vleermuiskasten aan je gevel ophangt als vervangende verblijfplaats voor vleermuizen. Wil je meer weten over vleermuizen, kijk dan op de website van de zoogdierenvereniging.

Het uitvoeren van een scan kost geld. Laat je een scan samen met een paar buren uitvoeren, dan kun je de kosten natuurlijk met elkaar delen. Je kunt natuurlijk ook samen laten isoleren. Wel zo voordelig.

Vogels onder de dakpannen

Vogels als de huismus en de gierzwaluw nestelen graag onder dakpannen. Het verstoren van deze soorten, vooral tijdens het broedseizoen, is niet toegestaan volgens de Wet natuurbescherming.

Wil je je dak isoleren? Kijk dan zelf in het voorjaar en de zomer of er vogels onder je dakpannen kruipen. Zitten er (beschermde) vogels, laat dan je dak voor of na het broedseizoen isoleren. Het broedseizoen duurt grofweg van begin maart tot eind augustus.

Plaats na het isoleren speciale dakpannen voor de gierzwaluw en hang huismuskasten op aan de gevel. Kijk voor meer informatie over vogels, hun bescherming en oplossingen op de website van de Vogelbescherming.