Ga direct naar hoofdcontent

Maak kans op een gratis infraroodscan in Alblasserdam

Wist u dat veel woningen warmtelekken hebben, bijvoorbeeld door kieren of een slecht geïsoleerd dak? Dat levert een onnodig hoge energierekening op. Bent u benieuwd op welke plekken in uw woning warmte weglekt? Dan is een infraroodscan een snelle manier om dit te ontdekken.

Wat is een infraroodscan?

Tijdens een infraroodscan worden er foto’s gemaakt van de gevel van uw woning met een speciale warmtebeeld camera. Zo wordt bekeken of er warmteverlies plaatsvindt en waar. Op basis van de infraroodscan kan het Regionaal Energieloket u adviseren over welke maatregelen er mogelijk zijn om het warmteverlies te beperken. Bijvoorbeeld door te isoleren. Zo kunt u genieten van meer wooncomfort en een lagere energierekening.

De gemeente stelde gratis infraroodscans beschikbaar! Wegens het grote succes van de actie is de deelnemerslijst op dit moment gesloten.

Infraroodscans voor u en uw buren

Bekijk hier stap voor stap hoe u kunt profiteren van de voordelen van de actie.

De infraroodscan biedt inzicht in warmteverlies

Theodoor Koelewijn, duurzaamheidsadviseur bij het Regionaal Energieloket: “Woningen die gebouwd zijn voor 1992 zijn meestal onvoldoende geïsoleerd. Door uw vloer, dak of muur te isoleren kunt u het warmteverlies fors verminderen. Ook het vervangen van traditioneel dubbel glas door HR++ glas of Triple glas levert een forse energiebesparing op. Bijkomend voordeel is dat het goed isoleren van de woning ook een slimme stap is om de woning voor te bereiden op een toekomst waar woningen niet meer verwarmd worden met aardgas.” Meer informatie over isoleren en andere maatregelen om energie te besparen vindt u op de website van Regionaal Energieloket: www.regionaalenergieloket.nl.

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket

Gemeente Alblasserdam

In 2050 wil Alblasserdam een energieneutraal dorp zijn. Hiervoor willen we woningen en gebouwen verduurzamen en geen aardgas meer gebruiken. Ook willen we meer energie duurzaam opwekken en het gebruik van diesel en benzine afbouwen. Alblasserdam heeft hiervoor samen met andere gemeenten in de Drechtsteden een Energieakkoord gesloten. Wethouder Arjan Kraijo: "2050 lijkt nog ver weg, maar we moeten nu al voorbereidingen treffen. Dit doen we als gemeente niet alleen; we werken daarin samen met woningeigenaren, gebouweigenaren en andere partners. Doet u ook mee?"