Ga direct naar hoofdcontent

Gratis adviesgesprek van een energiecoach

In samenwerking met de Groninger Energiekoepel (GrEK) heeft gemeente Westerkwartier energiecoaches op laten leiden. Deze energiecoaches zijn woonachtig in onze eigen gemeente. Zo kunt u onafhankelijk advies over energiebesparing ontvangen van een mede-Westerkwartierder!

De GrEK is de koepelorganisatie van de lokale energie-initiatieven in de provincie Groningen en is opgericht door Groningers die samen met hun dorp of buurt energie opwekken en besparen.

Aanmelden bij Hoom

Om u aan te melden voor een adviesgesprek moet u zich aanmelden bij Hoom. Meldt u hier aan om uw eigen Hoomdossier aan te maken.

Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren heeft uw energiecoach informatie over uw woning en energieverbruik nodig. Via Hoom kunt u als bewoner zelf deze informatie invullen en beheren. Het is niet erg als u niet alle informatie kunt invullen. Uw energiecoach kan deze gegevens tijdens het gesprek bekijken en waar nodig aanvullen. De coach zal alle punten met u doornemen tijdens het gesprek.

Belangrijk!

Als u de gegevens van uw woning en energieverbruik hebt ingevuld, dan kunt u op de laatste pagina het adviesgesprek aanvragen. Klik hiervoor op de groene knop met 'coachgesprek aanvragen’. De GrEK ontvangt dan automatisch een bericht in Hoom met de opdracht u aan een lokale energiecoach te koppelen.

Uw energiecoach

Als u het gesprek heeft aangevraagd zal de GrEK u koppelen aan een lokale energiecoach. Dit betekent dat wij een energiecoach in het Hoomdossier aan uw toewijzen. Deze energiecoach kan dan uw dossier inzien en via de chatfunctie een afspraak met u inplannen. Tevens kunt u in de chatfunctie vragen stellen aan uw coach of aan een medewerker van de GrEK. Als de energiecoach u een bericht via het Hoomdossier stuurt ontvangt u een e-mail van Hoom met de melding dat er online een bericht voor u klaar staat.

Het gesprek

Wanneer u zich heeft aangemeld proberen we zo snel mogelijk contact met u op te nemen, dit kan vanwege de hoeveelheid aanmeldingen even duren. Huisbezoeken kunnen momenteel weer fysiek worden gehouden. Een gesprek via telefoon of video is ook altijd nog een optie. We houden ons aan de covid-19 richtlijnen van de overheid. U en uw energiecoach kunnen bij het maken van de afspraak samen bespreken wat de prettigste en makkelijkste manier voor u is.

Contact

U kunt contact met opnemen via de chatfunctie in uw Hoomdossier. Lukt het niet om een dossier aan te maken? Mail dan naar energiecoach@grek.nl.

Extra informatie & privacy

In het privacy statement kunt u precies zien welke partijen betrokken zijn en welke gegevens van u worden bewaard.