Ga direct naar hoofdcontent

Energiecoaches Epe

Covid-19 maatregelen: Gesprekken vinden plaats in overleg met elkaar: of thuis op 1,5 meter of via (video)bellen. De RIVM-richtlijnen worden in acht genomen.

  • In de gemeente Epe zijn energiecoaches actief. Zij kunnen u op praktische wijze helpen om minder energie te verbruiken en dus kosten te besparen. Goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

  • Een energiecoach komt bij u thuis, beoordeelt uw energienota en maakt met u een rondgang in en om uw woning. Na deze inventarisatie kan de energiecoach u handige tips geven om uw energielasten te verlagen.

  • Het gaat hierbij dus om bewustwording en ander gedrag om de energiekosten omlaag te krijgen. Zoals: thermostaat naar beneden, gordijnen sluiten. Maar bijvoorbeeld ook: opladers eerder uit het stopcontact halen om sluipgebruik tegen te gaan. Eventueel kan de energiecoach u aanraden kleine ingrepen te doen. Zoals het plaatsen van tochtstrips, een tijdschakelaar voor elektrische apparaten of het gebruik van led- of spaarlampen. 

  • De energiecoaches zijn betrokken bij de warmtefoto-acties. Eerder dit jaar werden al in Wissel en in de wijk Berkenoord 1 in Vaassen warmtefoto’s gemaakt bij bewoners. Half oktober start een nieuwe actie in de wijk Allendelaan – Willem Dreeslaan. Deze bewoners kunnen zich aanmelden via gemeente@epe.nl, o.v.v. ‘warmtefoto Vegtelarij’. Meer informatie vind u in deze brochure.

  • Heeft u (grote) bouwplannen of vragen over energie besparen of opwekken (bijvoorbeeld: gasloos wonen, dakisolatie, zonnepanelen)? Dan kunt u ook terecht bij het energieloket van de gemeente. 

Maak direct een afspraak door op 'Ga naar website' te klikken en in te loggen met uw DigiD.

Ga naar website

Heeft u een vraag of opmerking?