Ga direct naar hoofdcontent

Plan een afspraak met een energiecoach

Plan een afspraak met een energiecoach

Wat doet de energiecoach?

Een energiecoach helpt u met het krijgen van inzicht rondom het energieverbruik in- en rondom uw woning. Hij of zij gaat samen met u kijken waar die vervelende tocht vandaan komt, of waarom de energierekening zo hoog is en u geen idee heeft hoe dat komt. De energiecoach werkt op vrijwillige basis en komt thuis bij u langs om de duurzaamheidsmogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, maar ook het gebruik van tochstrips, led-lampen en besparende douchekoppen. De energiecoach houdt o.a. rekening met het type woning (koop of huur), de wensen van de bewoner(s) en het beschikbare budget.

De energiecoaches in de gemeente Zevenaar

De gemeente heeft een groep enthousiaste inwoners gevonden die opgeleid zijn tot energiecoach. Vanaf september 2021 wordt gestart met de huisbezoeken. Huurwoningen krijgen hierbij voorrang. Mensen met een koopwoning kunnen vanaf januari 2022 een adviesgesprek aanvragen. Uitzondering hierop zijn mensen met een koopwoning in Angerlo. Zij mogen vanaf september een adviesgesprek aanvragen, omdat Angerlo als eerste aan de beurt is om aardgasvrij ingericht te worden.

Portret energiecoach Ton van der Zwet

Ton van der Zwet

Meer over Ton

Portret energiecoach Bart van der Eijk

Bart van der Eijk

Meer over Bart

Portret energiecoach Ricky Liang

Ricky Liang

Meer over Ricky

Chantal Moens

Meer over Chantal

Portret energiecoach Ger Bouwman

Ger Bouwman

Meer over Ger

Portret energiecoach Nan Eelman

Nan Eelman

Meer over Nan

Zelf energiecoach worden?

Het Regionaal Energieloket biedt via gemeenten verschillende trainingen aan voor energiecoaches. Geïnteresseerd? Meld u aan als energiecoach in uw gemeente en ontdek hoe u bewoners kunt helpen met het besparen van energie in hun woning.