Ga direct naar hoofdcontent

Energiecoach aan huis in Steenbergen

Sedert 2015 zijn de Steenbergse energie-coaches actief in Steenbergen en omgeving. Zij ondersteunen huiseigenaren, die zich via de websites van de Gemeente of Regionaal Energieloket hebben aangemeld voor een onafhankelijk en gratis energie-advies van de eigen woning. Daarbij worden mogelijke maatregelen besproken waarop energie kan worden bespaard en worden ideeën voorgesteld om dit te realiseren. Het advies wordt verwerkt in een energie- rapport.

Meten is weten

"Als energie-coach ben ik zelf heel enthousiast geraakt over besparen. Een koelkast bijvoorbeeld, die kost 9 cent per dag. Gemeten met de energieverbruikmeter. Een buurman heeft een oudje in de schuur. Die staat het hele jaar aan voor een koel drankje in de zomer. Dat kost hem 38 cent per dag. Dus ja, reken maar uit over een jaar. Dat is een kleine € 100,-. Dat is toch een hoop geld! Vaak is het een kwestie van er even bewust over nadenken: Is het echt nodig dat die koelkast het hele jaar staat te koelen? Kan de was in de zomer niet aan de lijn in plaats van in de droger? Verwarming in de douche voor de rest van de dag laag. Besparen is helemaal zo moeilijk niet."

De energie-coaches zijn enthousiaste vrijwilligers, die opgeleid zijn om dit te doen. Ook verzorgen zij, op verzoek, bijeenkomsten over energiebesparingsmogelijkheden. Naast deze activiteit zijn de energie-coaches betrokken bij zonneveld/dak projecten in de omgeving van Steenbergen.

Ga naar website

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket