Ga direct naar hoofdcontent

Coöperatie Zonnepark Welschap

Wilt u duurzame energie opwekken, maar kunt of wilt u geen zonnepanelen op eigen dak plaatsen? Dan is de coöperatie Zonnepark Welschap wellicht iets voor u. Zonnepark Welschap in Eindhoven produceert volop energie! Dit park is aantrekkelijk voor iedereen die geen ‘eigen’ zonnepanelen heeft, maar wel wil bijdragen aan een duurzame opwekking van energie. Coöperatie Zonnepark Welschap is een postcoderoosproject. Dit betekent dat alleen inwoners en kleine bedrijven in het postcodegebied rond Vliegbasis Eindhoven deel kunnen nemen. Kijk voor meer informatie op: https://zonneparkwelschap.nl/ 

Wat is een postcoderoosproject?

De postcoderoosregeling (de officiële benaming is Regeling Verlaagd Tarief) is in 2015 geïntroduceerd als financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen. Daartoe wordt een coöperatie opgericht waarin de deelnemers participeren en alle rechten en verplichtingen worden ondergebracht. Deelnemers worden lid van de coöperatie en investeren in het zonnepark door in te schrijven voor een aantal paneeldelen.

Meedoen?

Om deel te kunnen nemen stelt de overheid als voorwaarde dat u binnen het gebied van aaneengesloten postcodes (postcode roos) rondom de productielocatie woont. De productielocatie van Zonnepark Welschap is de vliegbasis Eindhoven. Voor de gemeente Oirschot is dit alleen de postcode 5688.

Het park is vol maar door mutaties kunnen er paneeldelen vrij komen. U kunt u aanmelden voor een wachtlijst.

Ga naar website