Ga direct naar hoofdcontent

Voorbeeldwoningen Energiezuinig Wonen

Voorbeeldwoningen Energiezuinig Wonen

Een lagere energierekening, meer comfort en een hogere woningwaarde

Een energiezuinige woning is toekomstbestendig én een slimme investering. Wanneer u energiezuinig woont heeft u een lagere energierekening, meer comfort en een hogere woningwaarde. Steeds meer woningeigenaren denken daarom na over energiebesparing in hun woning, bijvoorbeeld met isolatie of zonnepanelen. Waar kunt u het beste beginnen? Daarmee helpt de gemeente u graag op weg. Woningeigenaren kunnen zich daarom aanmelden voor een gratis energieadvies en rapport.

  • Gratis advies aan huis

  • Ontvang een stappenplan voor uw woning

  • Stel uw vragen aan de technisch adviseur

Tot en met 31 oktober was het mogelijk om uw woning aan te melden als voorbeeldwoning. Er zijn 25 voorbeeldwoningen geselecteerd. Voor deze 25 voorbeeldwoningen worden energie-adviesrapporten gemaakt.

De rapporten worden toegelicht op de informatieavonden. De informatieavonden zijn op 7, 8 en 9 december. Elke avond heeft een eigen thema. U kunt zich hier aanmelden voor de informatieavonden.

Webinar 7 december: woningen met een bouwjaar tot 1925

Webinar 8 december: woningen met een bouwjaar tussen 1926 en 1973

Webinar 9 december: woningen met een bouwjaar tussen 1974 en 2006

De energie-adviesrapporten worden na de informatieavond beschikbaar gesteld via deze actiepagina.

Energieadvies voor u en uw buren

Bekijk hier stap voor stap hoe wij u en uw buren voorzien van energieadvies.

Meer dan 6000 woningeigenaren gingen u voor!

Het team dat de woningscan deed, maakte Agnes meteen enthousiast om actie te ondernemen. "De woningscan leek mij een goede manier om precies in beeld te krijgen waar je de grootste stappen kunt zetten om energie te besparen. Inclusief het bijbehorende kostenplaatje. We hebben al best veel gedaan, zoals isolatie van de vloer en muur. Zonnepanelen stonden ook op ons lijstje, maar ik had mijn bedenkingen over de terugverdientijd. Een sommetje van het Regionaal Energieloket liet zien dat het echt een slimme investering is. Inmiddels liggen de panelen op het dak!" 

Agnes, Buurtactie Energiezuinig Wonen Sliedrecht

Lees meer ervaringen

Blije bewoners voor huis

Wim woont in een bungalow uit 1965. Met veel plezier. "Toen we hier kwamen wonen hebben we de badkamer groter laten maken door een stukje wand te verplaatsen. Maar 10 jaar geleden kregen we brand en hebben we de woning van binnen opnieuw moeten opbouwen. We hebben deze toen ook meteen optimaal laten isoleren. Onder andere het dak, plafond en de wanden. Een paar jaar geleden hebben we vloer- en bodemisolatie laten aanbrengen. Ik was wel nieuwsgierig of dat heeft gewerkt. Daarom heb ik mij aangemeld voor de actie."

Wim | Buurtactie Energiezuinig Wonen Sliedrecht

Lees meer ervaringen

Blije bewoner voor huis

Veelgestelde vragen

Bent u nieuwsgierig?

Klik op de onderstaande knop om meer te weten te komen over deze actie

Webinar 7 december: woningen met een bouwjaar tot 1925

Webinar 8 december: woningen met een bouwjaar tussen 1926 en 1973

Webinar 9 december: woningen met een bouwjaar tussen 1974 en 2006

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of geef ons een belletje. Gezellig! Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket
logo gemeente rijswijk

Gemeente Rijswijk

Welkom op het energieloket van de gemeente Rijswijk. Hier vindt u meer informatie over energie besparen en duurzaam wonen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u weten wat er nog meer gebeurt in Rijswijk? Kijk dan ook eens op Rijswijk schakelt over.