Ga direct naar hoofdcontent

Buurtactie Energiezuinig Wonen in de Vogelbuurt

Stap in uw woning van de toekomst!

Een energiezuinige woning is toekomstbestendig én een slimme investering. Wanneer u energiezuinig woont heeft u een lagere energierekening, meer comfort en een hogere woningwaarde. Steeds meer woningeigenaren denken daarom na over energiebesparing in hun woning, bijvoorbeeld met isolatie of zonnepanelen. Waar kunt u het beste beginnen? Daarmee helpt de gemeente u graag op weg.

Een digitale kopie van uw woning

Speciaal voor de Vogelbuurt organiseren de gemeente en het Energieloket een extra uitgebreide Buurtactie, waarbij van de 13 verschillende woningtypen uit de buurt een digitale kopie wordt gemaakt. Alle woningeigenaren uit de Vogelbuurt krijgen een brief met een sleutelcode om in te loggen op het computerprogramma 'Smart Twin' van WoonConnect. Hier kan elke woningeigenaar zijn of haar eigen digitale woning 'af' maken, door de belangrijke details uit de eigen woning toe te voegen. Denk aan een dakkapel, een uitbouw, of de locatie van de keuken. Daarna kan in Smart Twin makkelijk worden doorgerekend wat de mogelijkheden zijn voor bepaalde verduurzamingsmaatregelen - zoals vloer- of muurisolatie, of zonnepanelen - en wat daar de kosten en opbrengsten voor zijn.

Zo krijgt iedereen in de Vogelbuurt verduurzamingsadvies op maat!

Ontdek uw digitale woning in Smart Twin

Wilt u meer weten over hoe een woning verduurzaamd wordt? Op 24 maart organiseerden wij  de eerste informatieavond over onder andere isoleren, ventileren en duurzaam energie opwekken, speciaal gericht op de Vogelbuurt. Deze webinar kunt u via onderstaande knop terugkijken.

Informatieavond terugkijken

Meer dan 6000 woningeigenaren gingen u voor!

Het team dat de woningscan deed, maakte Agnes meteen enthousiast om actie te ondernemen. "De woningscan leek mij een goede manier om precies in beeld te krijgen waar je de grootste stappen kunt zetten om energie te besparen. Inclusief het bijbehorende kostenplaatje. We hebben al best veel gedaan, zoals isolatie van de vloer en muur. Zonnepanelen stonden ook op ons lijstje, maar ik had mijn bedenkingen over de terugverdientijd. Een sommetje van het Regionaal Energieloket liet zien dat het echt een slimme investering is. Inmiddels liggen de panelen op het dak!" 

Agnes, Buurtactie Energiezuinig Wonen Sliedrecht

Lees meer ervaringen

Blije bewoners voor huis

Wim woont in een bungalow uit 1965. Met veel plezier. "Toen we hier kwamen wonen hebben we de badkamer groter laten maken door een stukje wand te verplaatsen. Maar 10 jaar geleden kregen we brand en hebben we de woning van binnen opnieuw moeten opbouwen. We hebben deze toen ook meteen optimaal laten isoleren. Onder andere het dak, plafond en de wanden. Een paar jaar geleden hebben we vloer- en bodemisolatie laten aanbrengen. Ik was wel nieuwsgierig of dat heeft gewerkt. Daarom heb ik mij aangemeld voor de actie."

Wim | Buurtactie Energiezuinig Wonen Sliedrecht

Lees meer ervaringen

Blije bewoner voor huis

Veelgestelde vragen

Bent u nieuwsgierig?

Klik op de onderstaande knop om meer te weten te komen over deze actie

Terugkijken Vraag & Antwoord Sessie 28 aprilInformatieavond terugkijken

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket

Welkom op het energieloket van de gemeente Aalsmeer. Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons energieloket. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op.