Buurtactie Energiezuinig Wonen Blokweer

U heeft een tweede brief van de gemeente ontvangen over de Buurtactie Energiezuinig Wonen voor uw buurt Blokweer. De gemeente deed een oproep aan woningeigenaren om hun huis aan te melden als voorbeeldwoning. Uit alle aanmeldingen zijn een aantal voorbeeldwoningen gekozen. Het Regionaal Energieloket heeft deze voorbeeldwoningen onderzocht en per woningtype een advies geschreven met de slimste stappen om energie te besparen. De adviezen zijn geschreven aan de hand van veel voorkomende voorbeeldwoningen uit uw buurt. Daarom is de kans groot dat één van de adviezen ook voor uw huis geldt. Het adviesrapport geeft in stappen aan hoe u het comfort, de kwaliteit en het energieverbruik van uw huis kunt verbeteren. In het rapport leest u een inschatting van de energiekosten die u kunt besparen. Bent u benieuwd naar het advies voor uw woningtype? U kunt de rapporten via onderstaande knop opvragen.

Opvragen adviesrapporten

Online informatieavond

Op 29 juni organiseerde wij een online informatiebijeenkomst. Hier gaven we uitleg over de adviezen per woningtype en over subsidies voor energiebesparingsmaatregelen. Via onderstaande knop kunt u deze avond terugkijken.

Webinar terugkijken

Beoordeling: 5 van de 5 sterren

In 2019 schreven ruim 6.000 woningeigenaren zich in voor onze collectieve acties!

Gemeente Alblasserdam

In 2050 wil Alblasserdam een energieneutraal dorp zijn. Hiervoor willen we woningen en gebouwen verduurzamen en geen aardgas meer gebruiken. Ook willen we meer energie duurzaam opwekken en het gebruik van diesel en benzine afbouwen. Alblasserdam heeft hiervoor samen met andere gemeenten in de Drechtsteden een Energieakkoord gesloten. Wethouder Arjan Kraijo: "2050 lijkt nog ver weg, maar we moeten nu al voorbereidingen treffen. Dit doen we als gemeente niet alleen; we werken daarin samen met woningeigenaren, gebouweigenaren en andere partners. Doet u ook mee?"

Meer dan 6.000 woningeigenaren gingen u voor

"Professionele en vriendelijke adviseur voor wie geen vraag teveel was. En we waren kritisch! Hij maakte een eerlijke en betrouwbare indruk. We hadden er zodanig vertrouwen in dat we een aanvraag voor installatie van zonnepanelen bij de firma hebben ondertekend. De zonnepanelenactie heeft ons over de streep getrokken.

Familie Wolven | Zonnepanelenactie Amstelveen Zuid

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket