Ga direct naar hoofdcontent

Zonnevelden Almere

Er zijn twee zonnevelden in Almere: zonneveld Noorderplassen en zonneveld Zuyderzon in Almere Buiten. De stroom van de zonnevelden gaat het elektriciteitsnet op en de groene stroom kan worden geleverd aan Almeerders, bijvoorbeeld via energiecoöperatie De Groene Reus. Het zonneveld Zuyderzon is een initiatief van de gemeente en ligt op grond van de gemeente.

Grondeigenaren die zelf een zonneveld willen, kunnen dit aanvragen. Dit kan door een aanvraag voor een omgevingsvergunning in te dienen.

Ook onderzoeken we nieuwe locaties voor zonnevelden, namelijk:

Participatie bij bouw zonnevelden

Als inwoners vanuit hun woning uitkijken op een mogelijke locatie voor een nieuwe zonneveld, dan betrekken we de inwoners uitgebreid bij het proces. Soms zullen inwoners van Almere het zonnepark bijna niet kunnen zien, zoals bovenop stortplaats Braambergen of in de bocht bij de A6-A27. Daarnaast kunnen Almeerders zelf vaak ook meedoen aan een project en zo profiteren. Ook dan geeft de gemeente informatie over het proces via de website van de gemeenteraad.

logo gemeente almere

Welkom op het energieloket van de gemeente Almere. Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons energieloket. Hier vindt u alles over onder andere isolatiemaatregelen, maar ook subsidies. Neem bij vragen gerust contact op. Lees meer over de aanpak van de gemeente Almere.