Ga direct naar hoofdcontent

Windmolenpark Almere Pampus

Energie van wind raakt niet op, zoals wel bij fossiele brandstoffen gebeurt. Daarom werkt de gemeente graag mee aan initiatieven van bewoners en bedrijven bij de ontwikkeling en bouw van windmolenparken.

In Almere is een windmolenpark: in Almere Pampus, waar het huidige windpark Jaap Rodenburg wordt vernieuwd. In Zeewolde worden nieuwe windmolens in de bocht van de A27 neergezet, waarbij er in de bocht een aantal op het grondgebied van Almere komen.

Mogelijke nieuwe windmolens en participatie

We kijken altijd naar initiatieven van bewoners om windmolens te plaatsen. In het kader van de Regionale Energie Strategie maken wij regionaal beleid op het gebied van zonne- en windenergie. Voordat de gemeente daarmee aan de slag gaat, wordt altijd een participatietraject ingezet. De gemeenteraad speelt hierin een beslissende rol.

logo gemeente almere

Welkom op het energieloket van de gemeente Almere. Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons energieloket. Hier vindt u alles over onder andere isolatiemaatregelen, maar ook subsidies. Neem bij vragen gerust contact op. Lees meer over de aanpak van de gemeente Almere.