Word energiecoach!

image

Over dit lokale initiatief

Gemeente Uithoorn

Bent u onze nieuwe energiecoach?

Bent u een energiekenner - of wilt u dit worden - en vindt u het leuk om hierover te praten en deze ervaringen te delen? De gemeente Uithoorn is op zoek naar enthousiaste, vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach helpt inwoners met tips om energie te besparen, het energieverbruik én te luisteren de persoonlijke wensen van de inwoner. Ook denkt de energiecoach mee over eventuele financieringsmogelijkheden en ondersteunt (indien gewenst) bij het aanvragen van subsidies.

Gratis opleiding

Krijg u hier energie van en wilt u graag energiecoach worden? Dan is de gemeente op zoek naar u! Iedereen kan zich opgeven als energiecoach, zelfs als u nog niet alles weet over energie én energie besparen. U krijgt namelijk eerst een gratis opleiding in september van drie korte dagen. Enthousiasme en inzet is het allerbelangrijkste.

Bespaargesprekken

Na de opleiding kunt u als deskundige vrijwilliger aan de slag. Inwoners van de gemeente Uithoorn kunnen een energie bespaargesprek aanvragen via www.bespaarafspraak.nl/uithoorn. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland tussen u en de aanvrager. U gaat dan samen aan de keukentafel in gesprek over het verduurzamen van uw woningen en waar en hoe u kunt besparen. Of online, via e-mail of telefoon als dat door de coronamaatregelen nog nodig is. Het doel van het gesprek is dat de bewoner enthousiast wordt gemaakt om aan de slag te gaan met energiebesparing zowel door gedragsaanpassingen als door het nemen van maatregelen.

Aanmelden?

Lijkt dit iets voor u en wilt u energiecoach worden? Geef u dan op bij trainster Imke Tegels via tegels@sme.nl. Voor vragen kunt u haar mailen of bellen op dinsdag, woensdag of donderdag op (06) 175 44 989.

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


image