Ga direct naar hoofdcontent

KempenEnergie

KempenEnergie is dé energievereniging voor alle Brabantse Kempenaren die energie willen besparen en hun energie zelf en duurzaam willen opwekken. Zij wijzen je de weg in het woud van energiebesparende maatregelen en de mogelijkheden voor energieopwekking dichtbij huis. Want je eigen, schone en betaalbare energie opwekken, dat wil jij toch ook? Wat je alleen niet kunt, doe je samen met KempenEnergie. 

Bij KempenEnergie kun je terecht voor:

  • Fysieke en digitale energieloketten 

  • EnergieScans

  • EnergieMonitoring van je eigen woning

  • EnergieServiceProducten

  • EnergieCafés en workshops

  • Meedoen met collectieve zonnedaken

  • KempenStroom

  • Het EnergieWerkburo voor vakkundige ondersteuning en ontzorging (in ontwikkeling)

Wil jij meedoen en ook bijdragen aan een nog schonere, mooier Oirschot en mooiere Kempen? Word lid van KempenEnergie (€ 25 per jaar) en je krijgt er een gratis Energiescan voor uw woning bij. 

Kijk voor meer informatie op www.KempenEnergie.nl of hun activiteitenagenda en schrijf je daar direct in voor de nieuwbrief.

Kom langs voor advies in het oude raadhuis

Hoe kun je energie besparen, wat zijn goede alternatieven voor verwarming met aardgas, hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak en wat is de beste stap als je cv-ketel het begeeft? Wie een rondje maakt via Google komt veel informatie tegen, vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je inzicht krijgen in de mogelijkheden die voor jouw woonsituatie het beste zijn? Kom dan langs bij het Energieloket van KempenEnergie op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Oude Raadhuis aan de Markt in Oirschot. Onze EnergieGidsen staan voor je klaar om je de weg te wijzen. Tip: neem je gas- en elektriciteitsverbruik mee! Lid zijn van KempenEnergie is niet noodzakelijk.  Ook digitaal en telefonisch beantwoordt KempenEnergie graag al je vragen via energieloket@kempenenergie.nl of 06 - 57 87 11 60.

Let op: houd de website van KempenEnergie in de gaten want door de geldende coronamaatregelen gaat het fysieke energieloket niet altijd (fysiek) door.

Kijk voor meer informatie op de website van KempenEnergie.

KempenStroom

KempenEnergie heeft samen met ‘Veldhoven Duurzaam’ de coöperatie KempenStroom opgericht. Deze nieuwe coöperatie geeft inwoners van Oirschot en de Kempen de mogelijkheid om direct betrokken te worden bij grootschalige energie-opwekking. Het streven van het Rijk en gemeenten is dat 50% van de energievoorziening lokaal eigendom wordt.

Kempenstroom ontwikkelt zelf grote zonnedaken en werkt samen met marktpartijen in de ontwikkeling en exploitatie van parken voor zonne- en windenergie. Bij deze ontwikkeling besteedt ze veel aandacht aan de natuur, de omwonenden en de landschappelijke inpassingen. Inwoners en bedrijven kunnen lid worden en via ‘KempensStroomDelen’ investeren en delen in de winst. Die winst wordt ook gebruikt voor maatschappelijke en duurzame ontwikkelingen. Meer informatie is te vinden op