Ga direct naar hoofdcontent

Gratis energieadvies bij grootschalige renovaties in Amstelveen

Gratis energieadvies met offertebegeleiding bij grootschalige renovaties

Gemeente Amstelveen gaat inwoners ondersteunen met gratis energieadvies en offertebegeleiding tijdens het verduurzamingsproject. Het verduurzamen van een oudere bestaande woning is voor bewoners een ingewikkelde en tijdrovende klus. Vaak volgt op de aankoop van een verouderde woning een flinke verbouwing. Dit is het moment om een woning ook te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst.

Mee doen met deze actie?

Wilt u uw huidige of net aangekochte woning grondig verbouwen voor een bedrag van minimaal €40.000, waarbij de woning verregaand wordt verduurzaamd? En wilt u meteen aan de slag binnen nu en 10 maanden? Meld u via onderstaande knop aan voor deze actie en ontvang gratis energieadvies met offertebegeleiding.

Aanmelden gratis advies

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in aanmerking voor deze actie?

Energieadvies met offertebegeleiding is voor (toekomstige) huiseigenaren in Amstelveen die verregaand willen verduurzamen. Het is de bedoeling dat u binnen 10 maanden van start gaat met de verbouwing voor een bedrag van minimaal €40.000.

Tot wanneer kan ik mij voor deze actie aanmelden?

De actie loopt tot 31 december 2021. Er is ruimte voor 25 deelnemers aan dit traject. Wees er snel bij want op = op.

Wat kan ik aan hulp verwachten?

Een maatwerk energieadvies met rapport en 8 uur persoonlijke ondersteuning bij het offertetraject. Gedurende het hele traject staat de adviseur u ter beschikking voor al uw vragen over het verduurzamen van uw woning.

Hoe verloopt het proces?

Advies over financierings- en subsidiemogelijkheden

Gedurende het gehele traject wordt de inwoner ondersteund en geadviseerd over de verschillende financierings- en subsidiemogelijkheden. Op basis van de offertes zal er een indicatie opgesteld worden over de aan te vragen subsidiehoogte. Ook is er ruimte voor vragen omtrent de subsidieaanvraag. De indicaties van de subsidie zijn geen garantie voor het daadwerkelijk uitgekeerde subsidiebedrag en de inwoner is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van de subsidie.

De wethouder over deze actie

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Op dit moment ondersteunt de gemeente inwoners al met maatwerk energieadviezen. De praktijk leert dat (nieuwe) eigenaren in korte tijd veel besluiten moeten nemen. Het beoordelen van offertes en nemen van de juiste duurzame beslissingen is een ingewikkeld proces, ook als er een maatwerkadvies is uitgebracht. Het gevolg is dat er momenteel onvoldoende gebeurt met de maatwerkadviezen. Daarom biedt de gemeente vanaf nu naast een maatwerk advies ook gratis 8 uur offerte- en subsidieondersteuning aan.”

Bent u nieuwsgierig?

Klik op de onderstaande knop om u aan te melden voor deze actie.

Aanmelden gratis advies

Wilt u ons een vraag stellen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30


Foto van 3 werknemers Regionaal Energieloket
Logo van Provincie Noord-Holland

Gemeente Amstelveen

Welkom op het Energieloket Amstelveen. Iedereen wil het liefst zo comfortabel mogelijk wonen met zo laag mogelijke woonlasten. Een belangrijke stap is om het energiegebruik omlaag te brengen. De adviseurs van het energieloket geven informatie over en werken samen met experts aan energiebesparende oplossingen voor comfortabel wonen. Zij kunnen u precies vertellen welke maatregelen voor uw huis interessant zijn. U kunt veel kosten besparen.